Főoldal film Tizenöt ismeretterjesztő film kapott 106 millió forintot a médiatanácstól (MTI)

Tizenöt ismeretterjesztő film kapott 106 millió forintot a médiatanácstól (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. június 12. - Tizenöt nyertesnek nyújt összesen 106 millió forint támogatást ismeretterjesztő film készítéséhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte a testület tagja szerdán az MTI-vel.
Kollarik Tamás a médiatanács ülését követően elmondta: a Kollányi Ágoston pályázaton történelmi és tudományos témákat feldolgozó alkotások készítői nyertek, de készül film Magyarország természeti kincseiről, az I. magyar gyalogezredről, népi gyógymódokról és a Lyme-kórról is.
Jankovics Marcell István király idős koráról és utóéletéről készít ismeretterjesztő filmet - közölte.
Szekeres Csaba a Nobel-díjas hadifogolyról, Bárány Róbertről forgat, aki világháborús tapasztalatai alapján kidolgozta a friss lövési sérülések sebészeti ellátási módszereit, valamint műtéti eljárást javasolt az idült homloküreg-gyulladás gyógyítására. Szabó Árpád Széchenyi-díjas filológus, történész, tudománytörténész, egyetemi tanár életét és munkásságát András Ferenc dolgozza fel.
Lerner János munkájában a magyar természetfilmeseknek állít emléket, többek között Kollányi Ágostonnak. Oláh Kata legújabb filmje a Nyugat írócsoporthoz tartozó nők - Kaffka Margit, Lesznai Anna és Erdős Renée - életét mutatja be archív fotók és színészek segítségével. Pap Ferenc a Tiszáról, a folyó környezetre és az ott élőkre gyakorolt hatásáról készít filmet. A magyarok folyója, a Tisza címmel.
Az Escher Károly pályázaton nyert a Hungarikum Stúdió Kft., amely a dunai árvíz azonnali, helyszíni forgatási munkálatait kezdheti meg a megítélt egymillió forint támogatásból. A pályázati kiírással a médiatanács célja, hogy olyan magyar vonatkozású, hirtelen felmerülő vagy speciális események forgatási nyersanyagának elkészítését tegye lehetővé, amelyek megörökítése fontos lehet az utókor számára.
A pályázók idén még két szakaszban adhatják be filmes terveiket.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 502 vendég böngészi