Főoldal fotó ÉN KÉP – közép-európai én-történetek

ÉN KÉP – közép-európai én-történetek

E-mail Nyomtatás PDF
A Közép-európai Fotográfusok Házában január 13-án nyíló kiállításon a visegrádi országok fiatal fotósai vesznek részt
Pozsony.
A Közép-európai Fotográfusok Házában január 13-án nyíló kiállításon a visegrádi országok fiatal fotósai vesznek részt
Pozsony. Január 13-án 19 órakor a Közép-európai Fotográfusok Házában (Stredoeurópsky dom fotografie, Prepo1tská 4) nyitják meg az ÉN KÉP – közép-európai én-történetek címû nemzetközi csoportos fotókiállítást, mely fiatal kurátorok öszszefogásának eredményeképpen valósult meg.
A kiállításon a visegrádi országok fiatal fotósai vesznek részt, akiket mindenhol a helyi kurátorok válogattak ki. Mivel a tárlat kurátorai László Gergely és Csatlós Judit (Magyarország), az anyagot ennek megfelelõen elõször Budapesten (2005 június) prezentálták. Pozsony után Lodzban (International Foto Festival) és végül Prágában mutatják be. A kiállítás társkurátorai: Krzysztof Candrowicz (Lengyelország), Lucia Lendelová (Szlovákia), Tomá1 Pospech (Csehország).
A mától Pozsonyban látható anyagban a következõ mûvészek munkái találhatók meg: Daniela Dostálková (Csehország), Fabricius Anna (Magyarország), Aneta Greszykova & Jan Smaga (Lengyelország), Jana Hojstricová (Szlovákia), Kerekes Gábor ’75 (Magyarország), Lucia Nimcová (Szlovákia), Igor Omulecki (Lengyelország), Aleksandra Vajd (Slovénia) & Hynek Alt (Csehország). A kiállítást László Gergely és Lucia Lendelová nyitja meg. A nemzetközi tárlat alapkoncepciója Csatlós Judittól és László Gergelytõl, a kiállítás magyar kurátoraitól ered. E koncepcióval „a fotómûvészeten belül is egyre inkább elõtérbe kerülõ személyes napló mûfajának mai jellegzetességeire kérdeznek rá, s az ezen keresztül »képet« nyerõ sajátos közép-kelet-európai identitás sokféleségére. A kiállítás arra hoz példákat, hogyan látják saját magukat és közvetlen környezetüket fiatal fotómûvészek, akiket a választott médiumon és a szubjektív mûvészi nézõponton túl a régió kulturális hagyományai és szorosan öszszefonódó történelme is összeköt. A fotó-sorozatok többek között a személyesség-személyiség, az önmagunkkal való szembesülés és a mai világunkra jellemzõ élet-sémák problémáit járják körül.”
Pozsonyban január 31-ig tekinthetõ meg a fotókiállítás. (tébé)

Módosítás dátuma: 2006. január 13. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 168 vendég böngészi