Főoldal Sajtószoba Ének a Don hőseiért - Vers- és novellaíró pályázat

Ének a Don hőseiért - Vers- és novellaíró pályázat

E-mail Nyomtatás PDF

2014. február 25. - A székesfehérvári Vörösmarty Társaság és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség vers- és novellaíró pályázatot hirdet a 2. magyar hadsereg sorsával, a doni tragédiával, a mindenkori magyar katona-halottak emlékezetével kapcsolatos témakörben.
Pályázni korábbi, már megjelent és új alkotásokkal egyaránt lehet. A beküldendő prózai írás terjedelme nem haladhatja meg a 12-es betűkkel, szimpla sorközzel szedett hat oldalt.
Az öt legjobbnak ítélt írás szerzőjét bruttó 50 000 forinttal, és a társaság kiadványaiból összeállított 10 000 forintos könyvcsomaggal jutalmazza a kiíró.
A pályamunkák beküldési határideje április 11-ike, az eredményhirdetés 2014. május 23-án lesz Székesfehérváron.
A pályázat címe: Ének a Don hőseiért. Az e címen megjelent antológia tervezett bővített kiadásába bekerülnek a pályázatra beküldött, arra érdemes alkotások. (Kérjük a szerzőket, a pályázatukhoz mellékeljék hozzájárulásukat.) 
A kiírás támogatói a Magyar Írószövetség, a Magyar Honvédség, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség értékes különdíjakat ajánlott fel a szerzőknek.
Pályázni minden magyar nyelven írt, vagy a témával kapcsolatos  idegen nyelvű, de a műfordítással beküldendő írással lehet, amit postai úton kérjük elküldeni az alábbi címre: 8000 Székesfehérvár, Kossuth u. 14. (a borítékra írják rá: Ének a Don hőseiért ), illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

Védnökök:


Vargha Tamás                             Dr. Cser-Palkovics András        Szentmártoni János

a Honvédelmi Minisztérium       Székesfehérvár polgármestere    a Magyar Írószövetség
államtitkára                                                                                    elnöke


 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 108 vendég böngészi