Főoldal muzsika Soproni Tavaszi Napok - Vásáry Tamás estje a fesztivál egyik kiemelt eseménye (MTI)

Soproni Tavaszi Napok - Vásáry Tamás estje a fesztivál egyik kiemelt eseménye (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Budapest, 2014. március 3. -     Március 8-án kezdődnek a Soproni Tavaszi Napok programjai. A közel egy hónapon át tartó kulturális fesztivál egyik kiemelt eseménye a Kossuth-díjas zeneszerző és karmester, Vásáry Tamás estje lesz március 16-án – közölte a rendezvényeket szervező intézmény, a Pro Kultúra Sopron az MTI-vel.

Könnyű- és komolyzenei, képző- és iparművészeti, továbbá színházi és gasztronómiai programok színesítik a 32. tavaszi napok kínálatát Sopronban. A fesztivált nőnapi program nyitja.
Március 13-án este a Quimby Teátrumot láthatja a soproni közönség. A zenekar közismert számait kiegészítik majd olyan dalok is, amelyek a koncerteken általában nem hangzanak el. A könnyűzenei programok között szerepel Lajkó Félix hegedűvirtuóz és Ifj. Balázs János zongoraművész közös március 29-i koncertje is.
A nemzeti ünnepen, március 15-én nyílik meg a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének soproni képző- és iparművészeinek a tárlata. Az időszakos kiállításon például Gáspárdy Tibor, Giczy János, Kovács-Gombos Gábor, Soltra E. Tamás, Sulyok Gabriella művei kapnak helyet.
A komolyzene kedvelőit március 16-án a Kossuth-díjas zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás előadása várja Dobi-Kiss Veronika énekművész közreműködésével. Az esten Liszt és Schumann művei mellett zenetörténeti ismertetők hangzanak el.
Március 30-án pedig a Győri Filharmonikus Zenekar koncertezik a soproni művelődési központban, az esten a világhírű japán karmester, Kobajasi Ken-Icsiro vezényel.
A gasztronómia jegyében ötödik alkalommal rendezik meg a Soproni Ízutazást. A kétnapos rendezvényen kiállítások, előadások, kóstolók is lesznek, emellett március 22-én, a tavaszi napok újdonságaként megnyitja kapuit az Első Soproni Borszalon.
Március 27-én, a színházi világnap alkalmából Sopronban a kolozsvári Váróterem projekt lép színpadra a diákélet mindennapjairól szóló darabbal.
Április 5-én nemzetközi gyermekkönyvnapot tartanak, amelynek keretében a könyvvásár mellett például mesekönyv-illusztrátorok munkáiból nyílik kiállítás, illetve fellép az Alma együttes is.
Sopron 1983-ban, első vidéki városként csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozatához – tájékoztatott a Pro Kultúra Sopron.

 

Módosítás dátuma: 2014. március 03. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 71 vendég böngészi