Főoldal muzsika Beethoven-est a Pesti Vigadóban Carlo Pontival (MTI)

Beethoven-est a Pesti Vigadóban Carlo Pontival (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Budapest, 2014. március 19. - Carlo Ponti vezényletével rendeznek Beethoven-estet március 26-án a Pesti Vigadóban. A MÁV Szimfonikusok hangversenyének szólistája Claudia Yang zongoraművész lesz.
Az eredetileg a Magyar Nemzeti Múzeumba meghirdetett hangverseny helyszínét a nagy érdeklődésre való tekintettel változtatták meg - tájékoztatták az MTI-t szerdán a szervezők. A most megnyílt Pesti Vigadó méltó helyszíne lesz a koncertnek, amelynek műsorán az Egmont nyitány, a c-moll zongoraverseny és a VII. szimfónia szerepel.
A MÁV Szimfonikus Zenekar sorozatában megvalósuló programban fellép a neves kínai származású maláj zongoraművész, Claudia Yang is. A szólista február 13-án megkapta a Pro Cultura Hungarica díjat, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása során Pekingben adtak át neki. A több rangos nemzetközi elismeréssel rendelkező művész nagy sikerrel lépett már fel többek között Bécsben, Prágában, Indonéziában, Malajziában, Kína számos nagyvárosában és Magyarországon is.
A koncert különlegessége, hogy a közönség ismét találkozhat Carlo Ponti karmesterrel, aki az egyik legnevesebb olasz művészcsalád tagja. A fiatal művész Róma, Milánó, Moszkva, Los Angeles, Bécs ünnepelt karmestere.
Az este fél nyolckor kezdődő hangverseny védnökségét Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára vállalta.
A múzeumba megváltott belépők érvényesek, vagy március 25-ig a vásárlás helyszínén visszaválthatók.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 127 vendég böngészi