Főoldal film Februárban adják át a Magyar Filmdíjakat (MTI)

Februárban adják át a Magyar Filmdíjakat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2014. szeptember 16. - Februárban adják majd át az első alkalommal, október 13. és 19. között megrendezendő Magyar Filmhét díjait - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-t.
A közlés szerint a Magyar Filmhét szervezői a finanszírozókkal, támogatókkal és a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjaival, valamint a filmforgalmazókkal folytatott konzultációkat követően döntöttek úgy, hogy februárban adják át a Magyar Filmdíjakat - olvasható a közleményben.
A döntést azzal indokolják a szervezők, hogy lehetőséget akarnak biztosítani a díjakért folytatott versenyre minden olyan filmnek, amelyet 2014. december 31-ig bemutatnak a mozikban vagy a televíziók műsorán, de a Magyar Filmhéten még forgalmazási vagy egyéb okból nem tud részt venni.
"Ezért a 2012. január 1. és a 2014. december 31. között bemutatásra kerülő magyar filmalkotások ünnepélyes díjátadása 2015 februárjában kerül megrendezésre" - tartalmazza az összegzés.
A díjakról a bejegyzés alatt lévő Magyar Filmakadémia tagjai döntenek, 17 díjat osztanak ki februárban, köztük 6 műfaji és 11 alkotói elismerést.
Az október 13-19. között megrendezendő Magyar Filmhéten az elmúlt három év nagyjáték-, tévéjáték-, kisjáték-, dokumentum-, animációs és ismeretterjesztő filmjeivel ismerkedhet meg a szakma és a nagyközönség.
A seregszemlére az alkotók az elmúlt 3 évben magyarországi moziforgalmazásban vagy televíziós csatornákon vetített, vetítendő, valamint a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt nagy-, kis- és tévéjátékfilmeket, dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmeket nevezhették szeptember 8-ig.
A közlemény szerint a 334 benevezett alkotás közül 107 dokumentumfilm, 88 fikciós rövidfilm, 61 animáció, 35 ismeretterjesztő film, 27 egész estés játékfilm és 16 tévéfilm. A nevezések feldolgozása folyamatban van, a filmhét végleges programját október 3-án teszik közzé a szervezők.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 425 vendég böngészi