Főoldal muzsika Február végén a Művészetek Palotájában zárul a Lajkó Félix maraton (MTI)

Február végén a Művészetek Palotájában zárul a Lajkó Félix maraton (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2015. február 15. - Február 27-én és 28-án zárul Lajkó Félix maratoni koncertsorozata a Művészetek Palotájában, ahol a hegedűvirtuóz két nap alatt három koncertet ad muzsikusbarátaival.

Február 27-én este Az improvizáció nagymesterei című koncerten Lajkó Félix Balázs János zongoraművésszel és Mohammad Reza Mortazavi iráni muzsikussal, a tombak nevű perzsa ütőhangszer mesterével ad koncertet. Lajkó Félix és Balázs János az utóbbi időben számos improvizatív koncertet adott, első közös lemezük december elején jelent meg Jelszó (Password) címmel.
Másnap, február 28-án két koncert is ad a hegedűs: délután Folk címmel mások mellett Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna énekesekkel és Porteleki Lászlóval, a Muzsikás hegedűsével muzsikál, este pedig a Hollerung Gábor vezényelte Budafoki Dohnányi Zenekarral ad közös koncertet Végtelen Szimfonik mottóval. Utóbbi lemezbemutató hangverseny, hiszen szintén december elején jelent meg Lajkó Félix és a budafoki zenekar közös albuma Végtelen (Infinity) címmel.
A hegedűs 40. születésnapja alkalmából rendezett maratonon két és fél hónap alatt 20 koncert hangzik el Magyarországon és külföldön. A december 19-én Szabadkáról indult koncertsorozat számos magyar város mellett a bécsi Konzerthaust is érintette, február 19-én pedig a ljubljanai Kino Siska, majd 22-én a berlini Simpla is sorra kerül - derül ki a Fonó Budai Zeneház közleményéből.
Lajkó Félix a maraton részeként január 3-án a Zeneakadémia nagytermében adott jótékonysági szólókoncertet a Magyar Hospice Alapítvány javára.

 

Módosítás dátuma: 2015. február 15. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 88 vendég böngészi