Főoldal muzsika Schubert-szimfóniák az őszi kismartoni Haydn-napokon (MTI)

Schubert-szimfóniák az őszi kismartoni Haydn-napokon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bécs, 2015. április 10. - Schubert művei állnak az ősszel Kismartonban (Eisenstadt) meghirdetett hagyományos nemzetközi Haydn-napok középpontjában, az eseményen idén is hatszor lép fel az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Fischer Ádám vezényletével.
Az immár 27. alkalommal megrendezett fesztivál a Joseph Haydn és a bécsi klasszikusok-ciklus záróakkordja. A névadó alkotásai mellett a korábbi években Mozart és Beethoven művei szerepeltek a koncertkínálatban.
A szeptember 3. és 13. között meghirdetett fesztivál koncertjeit a kismartoni Esterházy-kastélyban tartják.
Fischer Ádám "nagy és félelmetes kihívásnak" nevezte, hogy hat hangversenyen adják elő Haydn műveivel együtt Schubert szimfóniáit. A karmester elmondta: azt szeretnék bemutatni, hogy Haydn és Schubert művészete miképpen kapcsolódik össze, valamint hogy milyen csodálatos zenei világ bújik meg a Schubert-szimfóniákban.
Fischer Ádám az Osztrák-Magyar Haydn Zenekarral szeptember 3-án tartja az esemény nyitókoncertjét, szeptember 13-án, a fesztivál utolsó napján egy délelőtti és egy esti záró koncertet is adnak. A rendezvényen további négy alkalommal lépnek fel.
A fesztiválon Michael Schade tenor Franz Schubert A szép molnárlány című dalciklusát adja elő szeptember 4-én. Szeptember 8-án lép fel Thomas Zehetmair hegedűművész a brit Age of Enlightenment együttessel. A programban szerepel az Akademie für Alte Musik Berlin szeptember 6-i és a baseli Cappella Gabetta barokk együttes szeptember 12-i koncertje.
A kamarazenei matinén szeptember 7-én a Trio LaFlamme, szeptember 8-án a Trio Frühstück és szeptember 11-én a Con Moto játszik.
Tizedik alkalommal kíséri a komolyzenei fesztivált tudományos szimpózium, amelyet idén szeptember 8. és 9. között tartanak, Haydn műveinek előadását és értelmezését járják körül.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 351 vendég böngészi