Főoldal színház Második Keresztény Színházi Fesztiváljára készül az Újszínház (MTI)

Második Keresztény Színházi Fesztiváljára készül az Újszínház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2015. április 10. - Második Keresztény Színházi Fesztiváljára készül az Újszínház: külföldi előadásokkal és új helyszínekkel rendezik meg május 15. és 23. között az összművészeti seregszemlét.
A rendezvénysorozatnak otthont adó Újszínház és a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom mellett az idén a Nemzeti Színházban és a József Attila Színházban is zajlanak programok - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a fesztivál színes programjában "misztérium musical, tragigroteszk, premier, hátborzongatóan élethű marionett előadás, darabtemetés és történelmi tánc-show" is szerepel.
A Keresztény Színházi Fesztivált tavaly hívta életre Dörner György, az Újszínház igazgatója, hagyományteremtő céllal. "Szerencsére a rendezvény látogatottsága és a pozitív visszajelzések minket igazoltak. Ezek adtak erőt és hitet ahhoz, hogy folytassuk a megkezdett munkát, s a művészet eszközeivel hirdessük továbbra is az európai keresztény értékeket" - idézik a közleményben Dörner Györgyöt.
A programsorozat nyitónapján debütál az Újszínházban Kocsis István, erdélyi magyar író Az áldozat című drámája, amely Szent Margit legendáját dolgozza fel, és a fesztivál ideje alatt búcsúztatja el a társulat az Árva Bethlen Kata című előadást.
A rendezvényhelyszínekhez újonnan csatlakozó József Attila Színházban a Feketeszárú cseresznye lesz látható Rékasi Károllyal a főszerepben, a Nemzeti Színházban pedig a Vidnyánszky Attila által rendezett Johanna a máglyán című darabot és Zelei Miklós Zoltán újratemetve, avagy egy kettézárt falu története című művét, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadását tekintheti meg a fesztivál közönsége.
Olaszországból marionett bábelőadás, Lengyelországból misztérium musical érkezik a fesztiválra. Valamint fellép a nemzetközileg elismert Cantemus Kórus, és a magyarság sorsfordító eseményeit bemutató Ezeregyév című tánc-show-val lép színpadra az ExperiDance a rendezvényen.
A fesztivál teljes ideje alatt Molnár János grafikus és festőművész kiállítása látható az Újszínház Galériában és a Bubik István Stúdiószínpad előterében.
A fesztiválról további információk érhetők el a www.ujszinhaz.hu oldalon.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 383 vendég böngészi