Főoldal muzsika Kobajasi Kenicsiróval ünnepel a 70 éves MÁV Szimfonikus Zenekar (MTI)

Kobajasi Kenicsiróval ünnepel a 70 éves MÁV Szimfonikus Zenekar (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2015. május 4. - Négy koncertet ad tiszteletbeli vendégkarmestere, Kobajasi Kenicsiró vezényletével a MÁV Szimfonikus Zenekar annak alkalmából, hogy a napokban ünnepelte megalapításának 70. évfordulóját.

A japán dirigens hétfő este a miskolci Művészetek Házában, kedden a budapesti Zeneakadémián, csütörtökön a Művészetek Palotájában, majd pénteken a pécsi Kodály Központban vezényli a zenekart. A Ravel által zenekarra áthangszerelt Muszorgszkij-klasszikus, az Egy kiállítás képei mellett Csajkovszkij b-moll zongoraversenye szerepel a műsoron; utóbbiban Miskolcon és Pécsett Farkas Gábor, a fővárosi koncerteken a fiatal japán-magyar zongoraművész, Kaneko Mijüdzsi Attila lesz az együttes szólista partnere.
Mint a zenekar hétfői közleményében felidézik, Kobajasi Kenicsirót különleges viszony fűzi a együtteshez, hiszen ez volt az első zenekar, amelyet hazáján kívül vezényelt. Nemzetközi karrierje azzal indult el, hogy 1974 tavaszán megnyerte a Magyar Televízió első nemzetközi karmesterversenyét.
Az idén 75 éves japán dirigens - akit a kölcsönös megbecsülés jeléül a 2014/15-ös évadtól kezdve mint tiszteletbeli vendégkarmestert üdvözölnek a MÁV Szimfonikusok pulpitusán - a tervek szerint legalább 3-4 hangversenyt vezényel majd minden elkövetkező évadban - írják.
"Az elmúlt 8-10 évet a kimagasló szakmai fejlődés, illetve az egyre intenzívebb jelenlét jellemzi a hazai koncertéletben. Büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. társadalmi szerepvállalásának zászlóshajója, és bizakodóan nézünk a jövő elé" - idézik Lendvai Györgyöt, a zenekar ügyvezető igazgatóját.
A közlemény szerint a Zeneakadémián adandó keddi hangversenyen Dávid Ilona, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, a zenekar fővédnöke is köszönti a megjelenteket.

 

Módosítás dátuma: 2015. május 04. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 258 vendég böngészi