Főoldal muzsika A négy őselem a miskolci szimfonikusok jövő évadbeli koncertjeinek középpontjában (MTI)

A négy őselem a miskolci szimfonikusok jövő évadbeli koncertjeinek középpontjában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Miskolc, 2015. május 21. - A Miskolci Szimfonikus Zenekar 2015/16-os évadjának fókuszában az őselemek, a tűz, a víz, a föld és a levegő állnak, e témák köré építi fel koncertjei műsorát a következő szezonban az együttes - hangzott el a zenekar új évadját meghirdető sajtótájékoztatón csütörtökön.
A zenekar új szlogenje, "A zene elemi erő" és arculata is azt az üzenetet hordozza, hogy a zene ugyanúgy felpezsdíti, megtisztítja és élteti a mindennapokat, mint az őselemek - mondta Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekart működtető nonprofit kft. ügyvezetője.
A bérletek is új nevet kaptak, az eddigi Népszerű bérletet Tűzvarázsra, a Gyöngy bérletet Hangforrásra keresztelték át.
Gál Tamás, a zenekar karmestere, művészeti vezetője arról szólt, hogy a következő szezonban is hét bérletes hangversenyt kínálnak a zenekedvelőknek. Megszólalnak többek között Wagner, Puccini, Händel, Haydn, Bartók, Brahms művei.
Vezényli majd a zenekart Kocsis Zoltán, Thomas Herzog, Christian Simonis, ott lesz a szólisták között Baráti Kristóf hegedű-, Prunyi Ilona zongora-, Kiss József oboaművész, miként a 2014-es Pablo Casals Nemzetközi Gordonkaverseny díjazottja, Szabó Ildikó gordonkaművész is.
Szászné Pónuzs Krisztina elmondta azt is: a bérletes előadások mellett számos más koncert és sorozat is helyet kap az együttes következő szezonjában, így a vár-szerenád sorozat, az aperitif és promenád hangversenyek, és ugyancsak bővül a gyermekeknek és fiataloknak szóló kínálatuk is. A kismamákat Szív-hang koncertre várják. 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 164 vendég böngészi