Főoldal színház Négy budapesti helyszínen tartják májusban a Keresztény Színházi Fesztivált (MTI)

Négy budapesti helyszínen tartják májusban a Keresztény Színházi Fesztivált (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. április 11. - Az Újszínház és a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom mellett idén a Nemzeti Színházban és a RAM Colosseumban is zajlanak programok május 20. és 26. között a III. Keresztény Színházi Fesztivál keretében.
Dörner György, az Újszínház igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta, hogy a fesztivál Kocsis István A királynő aranyból van című, Stuart Máriáról szóló előadással veszi kezdetét az Újszínházban, Nagy Zoltán, az Újszínház színművésze és Soltész Enikő kántor, zongoraművész A lélek fegyverzete címmel pedig istenes verseket és zenei műveket ad elő a Bubik István Stúdiószínpadon.
Emellett a pesterzsébeti központi református kórus Takaró Mihály vezényletével az Újszínház nagyszínpadán ad koncertet, az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban pedig a nyíregyházi Cantemus gyermekkórus koncertjére várják a közönséget.
Dörner György kiemelte, hogy idén két olasz és egy lengyel társulatot hívtak meg a programra; a cataniai Fratelli Napoli Bábszínház a Krisztus a Golgotán című marionett bábelőadást, a palermói Teatro Iaia A rózsafüzér című darabot mutatja be a fesztiválon, a lengyel Teatr A elnevezésű társulat pedig az Apokalipszis című előadásával érkezik Budapestre.
Az Újszínházban mindezeken felül Dinnyés József A templomok lázadása címmel tartja 50 éves jubileumi koncertjét Rósz Györggyel, a RAM Colosseumban pedig az Én, Leonardo - A fény születése című ExperiDance táncelőadást láthatják majd az érdeklődők.
Az igazgató szerint a szakralitásnak a mindennapok részévé kellene válnia, hiszen óriási segítséget jelenthetne ez a maihoz hasonló korban is. "Mi a színházi eszközeinkkel igyekszünk segíteni, hogy az emberek jobbá váljanak" - tette hozzá.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 151 vendég böngészi