Főoldal film Kusturica szerint meg kell menteni a filmművészetet (MTI)

Kusturica szerint meg kell menteni a filmművészetet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2018. január 23. - Meg kell menteni a filmművészetet, mert nem válhat csak egy szűk elit művészetévé - hangsúlyozta Emir Kusturica szerb rendező kedden a szerb sajtónak.

Kusturica egyben úgy vélekedett, soha nem volt még olyan sikeres az általa megálmodott Kustendorf nemzetközi film- és zenei fesztivál, mint az idén. Hozzátette: a rendezvényen minden évben ígéretes fiatal filmesek gyűlnek össze, akik megosztják egymással a tapasztalataikat, valamint a már elismert művészek műhelymunkáin vesznek részt.
A tizenegyedik Kustendorf vasárnap zárult. A legjobb filmnek járó Aranytojást a Bonbon című libanoni film nyerte el, amelyet egy fiatal palesztin rendező, Rakan Majaszi készített. A második helyezésért járó Ezüsttojást a Tizenöt című egyiptomi film érdemelte ki, míg a Bronztojás a Lumpen című montenegrói filmnek járt.
Az Életfa elnevezésű életműdíjat a szerb Aleksandar Berceknek adták át.
A rendezvényen 21 film versengett a főbb díjakért. Az alkotások Dél-Koreából, Kínából, Franciaországból, Hollandiából, Palesztinából, Libanonból, Csehországból, az Egyesült Királyságból, a Dominikai Köztársaságból, Izraelből, Lengyelországból, Egyiptomból, Horvátországból, a Fülöp-szigetekről, Montenegróból, Oroszországból, az Egyesült Államokból és Szerbiából érkeztek.
A fesztivál díszvendége Paolo Sorrentino olasz és Ruben Östlund svéd rendező volt.

 

Módosítás dátuma: 2018. december 28. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 305 vendég böngészi