Főoldal Hírek Pénteken kezdődik az ausztráliai magyarság legnagyobb rendezvénye, a Hungarofest (MTI)

Pénteken kezdődik az ausztráliai magyarság legnagyobb rendezvénye, a Hungarofest (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. február 21. - Péntektől vasárnapig rendezik meg Melbourne-ben az ausztráliai magyarság legnagyobb rendezvényét, a Hungarofest elnevezésű kulturális seregszemlét, amelynek keretében mintegy 60 programmal várják az érdeklődőket - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
Az idén harminc éve annak, hogy megszervezték az első Hungarofestet Melbourne-ben. A hagyományoknak megfelelően minden páratlan évben, február utolsó hétvégéjén tartják a fesztivált, amely a 100 ezer főre becsült ausztráliai magyarság meghatározó rendezvénye - olvasható a közleményben.
Mint írják, a 15. alkalommal megvalósuló művészeti találkozót és kötetetlen pikniket 2-3 ezer vendég keresi fel alkalmanként a Magyar Központban.
A közleményben Márta Marót, a Hungarofest főszervezője kiemeli, hogy a rendezvény az ausztráliai magyarok összefogásának méltó példája, a melbourne-i találkozó sikere érdekében körülbelül 140-en csatlakoztak hozzájuk önzetlen segítőként.
A Hungarofest pénteki megnyitóján mutatják be Domaniczky Endre Ausztrália magyar szemmel című könyvét. A közönséget többek között a Székely zenekar, a melbourne-i Gyöngyösbokréta, a Fonó tánccsoport és az Aranykalász tánccsoport, valamint a Csík János vezette Esszencia szórakoztatja. Az eseményen Kű Lajos olimpiai ezüstérmes válogatott labdarúgóval is találkozhatnak az érdeklődők, a legkisebbeket pedig magyar nyelvű gyermekprogramok várják a Magyar Központban.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 316 vendég böngészi