Főoldal tánc Feloszlik az Experidance, holnaptól elmarad az összes előadás (cornandsoda)

Feloszlik az Experidance, holnaptól elmarad az összes előadás (cornandsoda)

E-mail Nyomtatás PDF

2019. április 17. - Ma este lép utoljára színpadra a 2000-ben alakult Román Sándor vezette Experidance Tánctársulat, akik az elmúlt majd’ két évtizedben meghatározó alakjai voltak a magyar tánckultúrának.
A két vezető, Román Sándor művészeti és Vona Tibor ügyvezető igazgató az elmúlt időszakban nem tudták egységbe hozni a társulat működésével kapcsolatos elképzeléseiket, jövőbeli terveiket, ezért a napokban történt tárgyalások eredményeképpen a társulat felbomlása mellett döntöttek.
A feszültséget jelezte az is, hogy az elmúlt hetekben több táncos felmondott a társulat tagjai közül, derült ki ez is egy színház közeli szakember beszámolójából.
Az Experidance Társulat a magyar néptánc modern és nemzetközi irányzatokkal vegyes stílusát képviselte rendkívül egyedivé téve ezzel magukat. Tagjai egytől-egyig magasan képzett hivatásos táncosok, a mellettük dolgozó koreográfusok, zeneszerzők, jelmez- és díszlettervezők szintén a magyar táncművészet elitjéből kerültek ki.
Román Sándor mindenképp tervez egy új premiert újonnan szerveződött társulatával, akár már májusban, így bízhatunk benne, hogy nem maradunk tánc nélkül ezután sem.
Az Experidance Produkció ma esti, Nagyidai cigányok előadását még megtartják, a későbbi előadásokra a jegyek a RaM Colosseum jegypénztárában visszaválthatóak. Zsófia Rátkai ·

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 386 vendég böngészi