Főoldal Egyházak A református egyház tulajdonába kerül az egyik nyírbátori általános iskola (MTI)

A református egyház tulajdonába kerül az egyik nyírbátori általános iskola (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Nyírbátor, 2021. február 17. - A kormány több mint 1,3 milliárd forint támogatást biztosít a Nyírbátori Református Egyházközségnek az általa működtetett Báthory Anna Református Általános Iskola épületének megvásárlásához és felújításához - közölte Simon Miklós, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón szerdán Nyírbátorban.
A képviselő elmondta, a Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányhatározat értelmében a támogatást az iskola épületének a helyi önkormányzattól történő megvásárlásához, illetve az ingatlan teljes rekonstrukciójához használhatja fel az egyházközség.
A jelenleg mintegy 480 diákot 19 tanulócsoportban oktató intézmény működtetését 2012-ben adta át az önkormányzat a református egyháznak, az épület tulajdonjoga azonban a helyhatóságnál maradt. Ez a probléma azóta folyamatosan napirenden van, közben az ingatlan állapota erősen leromlott, kisebb felújítást egy uniós pályázat segítségével végeztek el rajta - ismertette a kormánypárti képviselő.
Simon Miklós a választókerületben várható további fejlesztésekről szólva kifejtette, hamarosan megújul a Báthori István Múzeum épülete, a közbeszerzési eljárást követően elkezdődhet a 1,5-2 milliárd forint értékű teljes rekonstrukció. Szavai szerint a közlekedési problémákra jelent majd megoldást a városon átvezető 471-es főút felújításának folytatása, valamint elkerülőszakaszok megépítése. Az elképzelések szerint az elkerülőút északi ágának becsült költsége bruttó 9,5 milliárd, míg a délié bruttó 12 milliárd forint lenne, az építkezések a következő kormányzati ciklusban indulhatnának el.
Megjegyezte, a Nyírmihályditól Nyírbátorig tartó főútszakaszon 11,5 tonnás burkolaterősítés, ívkorrekció és szélesítés egyaránt megvalósulna, emellett folyamatban van az ipari park elkerülőjének építése és a város ipari parkjának energetikai fejlesztése, mely programra összesen 1,5 milliárd forintot fordítanak.
Nyírbátorba 2014 óta 33 program révén több mint 33 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett - mondta Simon Miklós.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 204 vendég böngészi