Főoldal Kárpát-medence A vajdasági magyarok jövőre hét szavazáson vehetnek részt (MTI)

A vajdasági magyarok jövőre hét szavazáson vehetnek részt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Belgrád, 2021. november 9. - Öt időpontban hét választáson vehetnek részt a vajdasági magyarok 2022-ben, rendkívüli év lesz a következő esztendő, hiszen ilyenre még nem volt példa - közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kedden a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.
Mint mondta, nagy kihívás lesz a következő év, a magyarországi és a szerbiai választások is egy időben zajlanak majd.
Pásztor István kifejtette, két népszavazás is vár a vajdaságiakra, Szerbiában az alkotmánymódosításról, a magyar állampolgársággal rendelkezők pedig a magyar gyermekvédelmi törvényről szavazhatnak. Ezen felül Szerbiában és Magyarországon is parlamenti választást tartanak, a nyugat-balkáni országban továbbá elnökválasztás, belgrádi helyhatósági választás, valamint kisebbségi nemzeti tanácsi választás is lesz.
A VMSZ elnöke kiemelte, a kampány ugyan még nem kezdődött el hivatalosan, de úgyis évek óta szinte folyamatos a kampányolás. Mint mondta, roppant fontos lesz a következő év, hiszen négy évre előre meghatározza a vajdasági magyarok mozgásterét. "Fontos, hogy folytatni tudjuk, amit elkezdtünk, hogy a magyar közösség jelen legyen az őt érintő döntések meghozatalánál továbbra is" - húzta alá.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 365 vendég böngészi