Főoldal Sajtószoba Protestáns Médiamûhely

Protestáns Médiamûhely

E-mail Nyomtatás PDF
Az Evangélikus Médiamûhely és a Protestáns Újságírók Szövetségének közös szakmai programja Balatonszárszón, 2005.
Az Evangélikus Médiamûhely és a Protestáns Újságírók Szövetségének közös szakmai programja Balatonszárszón, 2005. november 10–13-án. (Kezdés csütörtökön 18 órakor vacsorával, zárás vasárnap ebéddel.)
Ízelítõ a „menübõl”:
Csütörtök esti nyitóelõadás: Lengyel Anna (Magyar Rádió) – az Egy csepp emberség kulisszatitkairól.
Péntek: Média és valóság – a Protestáns Újságírók Szövetségének konferenciája Novotny Zoltán elnökletével. Este: „Szerkesszünk együtt!” – az Evangélikus Élet aktuális lapszámának összeállítása a szerkesztõség munkatársainak irányításával.
Szombat: Camera Pauperum – szeminárium a video-, illetve televíziós mûsorok készítésérõl a Zákeus Média Centrum munkatársainak vezetésével.
Vasárnap (délelõtt): Evangélikus Élet-mustra Dobsonyi Sándor olvasószerkesztõvel.

A helyszínen fizetendõ részvételi díj 3000 Ft. Jelentkezni november 7-ig Boda Zsuzsa szerkesztõségi titkárnál lehet az Evangélikus Élet szerkesztõségében (1085 Budapest, Üllõi út 24., tel.: 1/317-1108, illetve 20/824-5519) vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.
Az írott és elektronikus sajtó tapasztalatcserére vágyó keresztény munkatársain túl várjuk mindazokat, akik szívesen bekapcsolódnának az egyházi médiamunkába, illetõleg azokat, akik szeretnék felfrissíteni (elmélyíteni) szakmai ismereteiket. Részletes programot és a tudnivalókat a jelentkezõknek idõben elküldjük.
A Biblia Pauperum közismert fogalom. Így nevezték a középkori templomok falfestményeit, melyek a bibliai történeteket voltak hivatottak tanítani az írástudatlan tömegeknek. Ma egy új értelemben vett írástudatlanságról beszélhetünk: az „Írás-tudatlanságra”, a Szentírás nem ismeretére gondolok. Hatalmas tömegek élnek úgy napról napra, hogy halvány fogalmuk sincs Isten szaváról, a Bibliáról. Az egyház egyik legnagyobb kihívása éppen ezért az, hogy a mai kor emberének a megszólítására, elérésére használ-e egy újfajta Biblia Pauperumot.
A latin fogalom mintájára kreáltam valamikor a nyolcvanas évek vége felé a „Camera Pauperum” megjelölést. A videózásról, a televíziózásról van szó. Aki szívesen foglalkozik e témával, és szívesen vesz részt gyakorlati feladatok megoldásában, az jöjjön el a médiaszemináriumra!
Gyõri János Sámuel, a ZMC igazgatója

Módosítás dátuma: 2005. október 27. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 89 vendég böngészi