Főoldal fotó A Duna-folyó Projektje a Nessim Galériában

A Duna-folyó Projektje a Nessim Galériában

E-mail Nyomtatás PDF
Andreas Müller-Pohle fotó-, videó- és hanginstallációja<

 Andreas Müller-Pohle fotó-, videó- és hanginstallációja
Projekt: A Duna a szó szoros értelmében európai folyó. Az „új Európába” vezetõ útja tíz államon vezet keresztül: Németországon, Ausztrián, Szlovákián, Magyarországon, Horvátországon, Szerbián, Bulgárián, Moldován, Ukrajnán és Románián. Több ország és táj keresztezi útját, mint bármely más folyónak a kontinensen.
A „Duna projekt” keretében Andreas Müller-Pohle berlini fotográfus és médiamûvész rendkívüli portrét készített errõl a rettentõ folyamról. A folyófelszín alatt és felett egyaránt készített felvételek „friss, izgalmas szemszögbõl” (Ivaylo Ditchev) tûntetik fel a Dunát egyedülálló városi lát-képeivel és természeti jelenségeivel, hídjaival, kikötõivel és gyáraival.
Müller-Pohle költõien dokumentarista Duna-képében mindemellett a víz, mint vegyi anyag is szerepel. A mûvész a filmre exponált helyszínekrõl vízmintákat is vett, majd az ezek vegyi elemzése során nyert adatokat a képekre írta. Az eredmény a „képes atlasz” és a „vérkép” egyfajta metszete: Európa legjelentõsebb folyójának esztétikai-tudományos kivonata, a Fekete-erdõtõl a Fekete-tengerig.
Fotográfiák: A fotók 9+III-as sorozatban készültek, a hátoldalon szignáltak, számozottak és pecsételtek. Technika: Chromira nyomat, Kodak Endura matt fotópapíron. Méret: 60x85 cm. Ár : 632,000 HUF + ÁFA.
Könyv: Andreas Müller-Pohle: The Danube River Project. Essay by Ivaylo Ditchev. Berlin: Peperoni Books, 2007. 176 pp., 72 reprodukció, színes, keményborítós. Angol és német nyelvû szövegeket tartalmaz. ISBN 3-9809677-5-1. 42, Ár: 12,500 HUF.
Partnerek: Víz alatti fotófelszerelés: Digideep, Andreas Voeltz/Lars Kirchhoff, Berlin. Víz alatti hangfelvevõ: Mega Audio GmbH, Bingen. Vízminta elemzés és tudományos tanácsadás: ICP Analytik, Preetz. Digitális képfeldolgozás: prints professional, Jan Scheffler, Berlin. Nyomdai munka: das foto, image factory GmbH, Berlin. Keretek: Halbe Rahmen GmbH, Kirchen
Kontakt: Nessim Galéria, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 10. +36-30-593-60-91, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , www.nessim.hu, További információ: www.riverproject.net és www.muellerpohle.net

Módosítás dátuma: 2010. március 03. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 258 vendég böngészi