Főoldal népzene
Népzene

Átfogó Magyar Népzenei Antológia jelent meg (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. október 1. - Budapest - Elkészült digitális formában a Magyar Népzenei Antológia. A CD-ROM-ot hétfőn mutatták be az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Zenetudományi Intézetében (ZTI), ahol hangszertörténeti kiállítás is nyílt.


Bővebben...
 

Meghallgatta a kormány az Orbánt kérlelő cigányzenészeket [origo]

E-mail Nyomtatás PDF

2011. 03. 16.  - Másfél héttel a benyújtása után szerdán várhatóan már szavaz is a parlament arról a törvényjavaslatról, amely a kedvezményes, 5 százalékos áfakörbe sorol bizonyos élőzenei szolgáltatásokat. Az [origo] kormányzati forrásoktól és egy neve elhallgatását kérő kormánypárti képviselőtől úgy tudja, az áfacsökkentést a cigányzenészek járták ki, akik már két évvel ezelőtt is győzködték Orbán Viktor miniszterelnököt.

Bővebben...
 

Etnoklub Csoóri Sándorral és Szabadcsapatával (Duna Tv)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. január 31. - Igazi különlegesség várta a Duna Televízió Etnoklubjának nézőit december 11-én: ezúttal a magyar táncházmozgalom „nagy öregje”, Csoóri Sándor volt Katona Erika műsorvezető vendége. A magyar népzenei élet híressége nem egyedül érkezett: vele tartott a tanítványaiból, barátaiból alakult Szabadcsapata is.

Bővebben...
 

XXI. Kárpátaljai Magyar Folklórfesztivál (Kárpátinfo hetilap)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 22. - Bizonyára néhányan még emlékeznek rá, hogy amikor huszonegy esztendővel ezelőtt útjára indították a Kárpátaljai Magyar Folklórfesztivált, annak fogadtatása nem volt egyértelmű. Az újságíró kollégák közül többen fanyalogva írtak arról, hogy a megye magyar falvaiból összetoborzott műkedvelő együttesek magyar nyelvre lefordított csasztuskákat, csöpögős műdalokat próbáltak eladni évszázados folklórkincsként.

Bővebben...
 

Sebestyén Mártának ítélte idén az UNESCO a Művész a békéért címet (origo)

E-mail Nyomtatás PDF

Az énekesnő "évtizedek óta a magyar népzenét és a Kárpát-medence zenei örökségét képviseli a legmagasabb művészi színvonalon és elkötelezett híve a magyar kultúra és a világ kultúrái közötti párbeszédnek" - idézte az indoklást az MTI.

Módosítás dátuma: 2010. május 22. szombat Bővebben...
 


4. oldal / 7

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 155 vendég böngészi