Főoldal Egyházak
Egyházak

Keresztény és magyar utat szorgalmaztak a római magyarok az augusztus 20-i szentmisén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Róma, 2020. augusztus 23. - Az államalapító Szent István tanítása mai üzenetéről szólt a római magyar közösség augusztus 20-i ünnepi miséje, melyet Németh Norbert a római Pápai Magyar Intézet (PMI) rektora, a római magyar közösség új lelkésze mutatott be vasárnap a római Szent István-ház kápolnájában.

Bővebben...
 

Gyopáros: nagyobb szükség van ma a falvakban az egyházakra, mint korábban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Dör, 2020. július 4. - Nagyobb szükség van ma a falvakban az egyházakra, mint korábban, a kormány ezért is támogatja a Magyar falu program keretében a történelmi egyházak közösségi szintű fejlesztéseit - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Dörben.

Bővebben...
 

A moldvai csángók nem tarthatták meg a június végi bákói magyar miséjüket (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2020. június 30. - Nem tarthatták meg a június végi bákói magyar miséjüket a moldvai csángók - írta kedd délután a Maszol.ro portál.

Bővebben...
 

Dokumentumfilm a Kárpát-medencei reformátusság szétszakításáról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2020. május 28. - Reformátusok és Trianon címmel készített harmincperces dokumentumfilmet a Károli Gáspár Református Egyetemen működő Reformáció Öröksége Műhely arról, hogyan szakította szét a trianoni békeszerződés a Kárpát-medencei reformátusságot.

Módosítás dátuma: 2020. május 28. csütörtök Bővebben...
 

Az egész országban kinyitják a református templomokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. május 18. - Hétfőtől az egész országban, így Budapesten és Pest megyében is tartanak istentiszteletet a reformátusok - olvasható a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálatának közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Módosítás dátuma: 2020. május 18. hétfő Bővebben...
 


9. oldal / 365

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 145 vendég böngészi