Főoldal Krónika
Krónika

Zrínyi-emlékév - Emléktáblát avatnak Zrínyi Miklós tiszteletére Ausztriában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bécs, 2016. december 9. - Emléktáblát avatnak Zrínyi Miklós halálának 450. évfordulója alkalmából szombaton Burgenlandban, a monyorókeréki (Eberau) Erdődy-kastélynál.

Bővebben...
 

Kivételes régészeti leletekre bukkantak magyar kutatók Oroszországban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. november 2. - Kivételes, a honfoglaló magyarokhoz köthető régészeti leletekre bukkantak magyar kutatók Oroszországban, a Kaukázus észak-nyugati előterében, a Kubán-vidéki Krasznodar és Anapa városok múzeumi gyűjteményeiből.

Bővebben...
 

1956 - Mindszenty József hercegprímásra emlékeztek Bécsben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bécs, 2016. október 22. - Mindszenty József Bécsbe érkezésének 45. évfordulójára emlékeztek a bécsi magyarok a Collegium Pázmáneumban szombaton, és megkoszorúzták a hercegprímás emléktábláját is.

Módosítás dátuma: 2016. október 22. szombat Bővebben...
 

Ferenc József életének és uralkodásának magyar vonatkozásairól tartottak konferenciát Bécsben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bécs, 2016. szeptember 28. - "Ferenc József (nem csak) magyar szemmel" címmel tartottak háromnapos nemzetközi történész konferenciát a bécsi magyar kulturális intézetben, ahol az uralkodó életének magyarországi vonatkozásait mutatták be - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t. Ausztriában Ferenc József emlékévet tartanak abból az alkalomból, hogy idén van az uralkodó halálának századik évfordulója.

Bővebben...
 

Százharminc éves a récényi Ilona-akna (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2016. szeptember 10. - Százharminc évvel ezelőtt nyitották meg a Sopronhoz tartozó brennbergi szénmedence dél-nyugati részén az Ilona-aknát, amely ma Ausztriához tartozik.

Bővebben...
 


19. oldal / 68

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 132 vendég böngészi