Főoldal film Mocskos szájú jó kislány

Mocskos szájú jó kislány

E-mail Nyomtatás PDF
Sarah Silverman nem kíméli a tabukat és a gyenge gyomrú, avagy a politikai korrektség illúziójában élõ nézõket.
Sarah Silverman nem kíméli a tabukat és a gyenge gyomrú, avagy a politikai korrektség illúziójában élõ nézõket. A komika Jesus Is Magic címû elsõ filmjében gátlás nélkül zsidózik és niggerezik.
Bájos, fekete hajú lány tûnik fel a képernyõn. Szende tekintettel, kedves hangon egy dalba kezd. A feketéket leniggerezi, a zsidókat pénzhajhásznak titulálja, a Puerto Ricó-iakról pedig kijelenti, hogy büdösek. Egy bevágott kabarérészletben arról beszél, hogy épp zselét nyalt le a pasija farkáról, amikor hirtelen ráeszmélt, hogy kezd pont olyanná válni, mint az anyja. Aztán kifejti a véleményét, miszerint a kislányok számára a sztriptíztáncosnõk jelentik az ideális példaképet, hiszen õk rendesen gyantázzák a segglyukukat. Már ennyibõl is nyilvánvaló, hogy Sarah Silverman a politikai korrektség és álszentség jegyében zajló kommunikációból ûz gúnyt. Mocskos szája, csinossága, rasszista humora zsidó származása miatt veri igazán fejbe a nézõket.
Sarah Silverman saját állítása szerint exhibicionista családból származik, két lánytestvére a filmiparban dolgozik, a harmadik pedig rabbi - amely Sarah szerint ugyancsak showbusiness. A felvágott nyelvû lány gátlástalansága, amellyel bármilyen tabutémából viccet csinál, részben neveltetésének köszönhetõ. Elmondása szerint családjukban soha semmi sem volt titok a gyerekek elõtt, és szülei nem fektettek hangsúlyt arra sem, hogy rendszabályozzák Sarah-t abból a szempontból, hogy mit illik és mit nem illik kimondani.
Silverman tizenhét éves kora óta fellép saját kabarészámaival, rövid ideig a Saturday Night Live egyik írója és szereplõje volt, több filmben játszott epizódszerepet, legutóbb a Jack Black fõszereplésével készült Rocksuli-ban. A harmincöt éves komika torontói filmfesztiválon bemutatott Jesus Is Magic címû filmje egy tavalyi fellépését rögzíti, kiegészítve néhány zenés betéttel és színpad mögötti jelenettel. A rendezést a komikus-zenész Liam Lynch vállalta. A Silverman által a színpadon és a filmen megformált figura számára semmi sem tabu, abszurd nyíltsággal beszél faji, vallási és szexuális kérdésekrõl, és poénkodik olyan témákon mint a 9/11-es terrortámadások, az AIDS, vagy a holocaust. A komika olyannyira nem ismer korlátokat, hogy még azokat a vicceket is beleírta a forgatókönyvbe, amelyeket szintén komikus párja, Jimmy Kimmel talált ki, de saját mûsorához túl durvának ítélt meg.
Módosítás dátuma: 2005. november 14. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 349 vendég böngészi