Főoldal Média Ökológia – határok nélkül

Ökológia – határok nélkül

E-mail Nyomtatás PDF
Budapesti tájékoztató egy szlovák–magyar pályázatról
Érsekújvár/Budapest.
Budapesti tájékoztató egy szlovák–magyar pályázatról
Érsekújvár/Budapest. A Közös ég alatt és a Forgácsok Noé bárkájából címû, magyar és szlovák nyelven megjelent könyvek és multimédia CD-ROM-ok ünnepélyes, sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatóját tartják ma a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) budapesti székházában.
Az egri katolikus Szent István rádió a Phare–CBC program keretében az Érsekújvári Regionális Mûvelõdési Központtal és a szlovákiai katolikus rádióval, a Rádió Lumennel közösen idén már a második pályázatát valósította meg.
A sajtókonferenciát Csáky Pál miniszterelnök-helyettes, Veres András püspök, a MKPK titkára, Galovicz Mihály (PHARE–CBC) és Szarvas István, a Szent István rádió igazgatója tartják. „A pályázat jóvoltából mintegy hatmillió koronás projekt született, melynek eredményeként két kötet és két CD látott napvilágot” – tájékoztatott Magyar Béla, a központ szakelõadója.
A Forgácsok Noé bárkájából azokat a riportokat tartalmazza, amelyek a Szent István Rádió (régebbi nevén: Magyar Katolikus rádió – Eger) mûsorában hangzottak el, egy olyan pályázati mûsor keretében, amelynek témája a környezetvédelem volt. A magazin két szomszédos ország törekvéseit mutatta be, a hivatásos vagy jó értelemben vett amatõr környezet- és természetvédõk szemszögébõl. „A Szent István rádió riporterei különbözõ helyszíneken keresték fel a modern Noékat, jártak a föld alatt, tudományos intézetekben, megszólították például az út szélén békát mentõ fõiskolást” – ecsetelte Magyar Béla.
A Közös ég alatt címû kiadványban egy rádiómûsor riportjainak nyomtatott változatai jelentek meg. A szerkesztõk a Magyarországon nyertes PHARE–CBC pályázatokat, az azok mögött álló szervezeteket, embereket mutatják be. A megszólalók között vannak közszereplõk, önkormányzati képviselõk, fejlesztési cégek alkalmazottai, alapítványok munkatársai. Mindkét kötet magyar és szlovák nyelven, angol összefoglalóval, öt-ötezer példányban jelent meg.
SZÁZ ILDIKÓ

Módosítás dátuma: 2005. november 15. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 152 vendég böngészi