Főoldal pop-rock Letölthetõ lesz Lennon életmûve

Letölthetõ lesz Lennon életmûve

E-mail Nyomtatás PDF
YOKO: "TETSZENE NEKI AZ INTERNET"
Decembertõl letölthetõ lesz az internetrõl John Lennon teljes szóló-életmûve - jelentette be az EMI Music. T

 YOKO: "TETSZENE NEKI AZ INTERNET"
Decembertõl letölthetõ lesz az internetrõl John Lennon teljes szóló-életmûve - jelentette be az EMI Music. Tárgyalások folynak a Beatles-oeuvre online terjesztésérõl is.
A decemberben 25 éve meggyilkolt John Lennon lesz az elsõ az egykori Beatles-tagok közül, akinek törvényes online kereskedelmi zenei szolgáltatókon keresztül lesz hozzáférhetõ önálló munkássága. A Lennon-dalokat egyebek közt a Napsterrõl, a Rhapsodyról, az MSN Musicról és a Yahoo Musicról lehet majd leszedni. A legújabb dupla CD-s válogatást, a Working Class Hero-t, máris feltették több weboldalra.
Az életmû többi dala Nagy-Britanniában december 5-tõl, az Egyesült Államokban december 6-tól lesz letölthetõ.
A Working Class Hero egyébként nem aratott különösebb sikert az Egyesült Államokban. A Billboard 200-as listáján a 135. helyen kezdett öt héttel ezelõtt és eddig mindössze 32 ezer példányban kelt el.
John Lennon özvegye, Yoko Ono örömét fejezte ki, hogy néhai férjének zenéjét a digitális korszak nemzedéke is élvezheti, emlékeztetett arra, hogy Lennon maga is nagy érdeklõdést tanúsított az új technológiák iránt. Az EMI nem áll meg Lennonnál. Tárgyalások folynak a gombafejûek által alapított Apple Corps.-szal, hogy a jövõben a Beatles dalai is felkerüljenek legális internetes szolgáltatókra. Eddig ugyanis a Beatles-dalok esetében nem engedélyezték a terjesztés online módját.

Módosítás dátuma: 2005. november 15. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 158 vendég böngészi