Főoldal film Törõcsik a képernyõn

Törõcsik a képernyõn

E-mail Nyomtatás PDF
Négy filmmel köszönti a mûvésznõt az MTV

A hétköznapi ember számára úgy tûnhet, hogy egy-egy ismert mûvész életét jól ismeri.

 Négy filmmel köszönti a mûvésznõt az MTV

A hétköznapi ember számára úgy tûnhet, hogy egy-egy ismert mûvész életét jól ismeri. Alig létezhet ember Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta régióiban, aki ne látta volna Törõcsik Mari alakításait, emlékezetes filmjeit, tévéjátékait. A Magyar Televízió úgy gondolta, a Nemzet Színésze kerek születésnapja alkalmából bemutatja a nézõknek a színészt, az embert, a családanyát, a feleséget úgy, ahogyan azt eddig talán senki még. Törõcsik Marival Alföldi Róbert beszélget, aki egy kicsit másképp kérdez, mint ahogyan eddig mások. A Törõcsik-portrét november 22-én 21.05-kor közvetíti az m1.

Ezenkívül a különleges tehetségû és személyiségû mûvészt négy filmjével köszönti a Magyar Televízió. A kiváló színésznõ fantasztikusan gazdag életutat tudhat maga mögött, filmen és színházban szinte mindent eljátszott, amire csak vágyhatott.

Húszéves volt, amikor bemutatták a Körhintát, Fábri Zoltán filmjét Párizsban. A premieren Jean Cocteau kezet csókolt neki, Francois Truffaut írt róla. Másodéves fõiskolásként sztár lett egy csapásra. Diploma után a Nemzeti Színházba szerzõdött akkor, amikor mindenki kötelezõen vidéken kezdett, és már az elsõ három évben tíz filmben játszott. A Nemzetiben töltött 12 év után Gyõr, aztán a MAFILM társulata 10 évig, majd Szolnok, és nyeri a díjakat itthon és külföldön. A legjobb nõi alakítás díja Chicagóban, Karlovy Varyban, Cannes-ban, Taorminában, Salernóban, három alkalommal is életmûdíj, itthon pedig két Kossuth-díj, Kiváló Mûvész-díj és a Nemzet Színésze.

A hétvégén mûsorra tûzött Házasságból elégséges címû film után a Körhintában (november 20., m1, 19.30), a Déryné, hol van? címû filmben (november 22., m1, 23.45) és a Szerelemben (december 17., m2, 21.00) élvezhetik Törõcsik Mari játékát a tévénézõk.
Módosítás dátuma: 2005. november 16. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 196 vendég böngészi