Főoldal pop-rock Feltámad a Genesis?

Feltámad a Genesis?

E-mail Nyomtatás PDF
"Még soha nem volt ekkora esélye annak, hogy összejöjjön a Genesis.

 "Még soha nem volt ekkora esélye annak, hogy összejöjjön a Genesis. Beszélünk róla" - nyilatkozta Peter Gabriel azzal kapcsolatban, hogy az art-rock úttörõjeként számon tartott zenekar ismét összeállhat. Nemrég Phil Collins mondott hasonlót.
A Cream után úgy látszik, a Genesis egykori tagjai is kedvet kaptak a feltámadásra. Nemrégiben Phil Collins nyilatkozott úgy, hogy semmi akadálya annak, hogy az art-rock egyik úttörõjének legnagyobb felállása - Peter Gabriel, Mike Rutherford, Steve Hackett és Collins - ismét együtt muzsikáljon. Most maga az egykori "Maszkos Arkangyal", Peter Gabriel erõsítette a Rolling Stone-nak: "Még soha nem volt ekkora esélye annak, hogy összejöjjön a Genesis. Beszélünk róla."
Amióta a Genesis, amelybõl a végére már csak a billentyûs Banks és a gitáros Rutherford maradt, és Ray Wilsonnal, a Stiltskin énekesével próbálkoztak, nem éppen dicsõséggel teljesen távozott a színrõl (utolsó, 1998-as amerikai turnéjuk érdeklõdés miatt elmaradt, amire azelõtt soha nem volt példa...), a rajongók egyre hangosan követelték a nagy ötös új eljövetelét.
Gabriel és a többiek utoljára 1982-ben léptek fel Peter megsegítésére, mivel kis híján csõdbe ment az elsõ világzenei fesztivál, a Bath-i birtokán megrendezett WOMAD megszervezésével. (Érdemes volt, mert a fesztivál azóta is él, és a "világzene" mára "bevett mûfaj" lett, számos nagy mûvésszel és értékes alkotással). Akkor sebtében hozták össze a koncertet, most azonban a perfekcionista Peter, aki képes hosszú évekig "szöszmötölni" egy lemezzel, leszögezte: komoly, alapos felkészülésre van szükség ahhoz, hogy a banda hírnevéhez méltóan szerepelhessen. Arra a kérdésre, hogy valóban létrejön-e a nagy "reunion", Gabriel mindenesetre így felelt: "Még nem mernék rá fogadni."
Módosítás dátuma: 2005. november 17. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 87 vendég böngészi