Főoldal Ajánló „Lángos csillag állt felettünk…”

„Lángos csillag állt felettünk…”

E-mail Nyomtatás PDF
BETLEHEMI JÁSZOL KIÁLLÍTÁS A VAJDAHUNYADVÁRBAN

2005.

 BETLEHEMI JÁSZOL KIÁLLÍTÁS A VAJDAHUNYADVÁRBAN

2005. december 17-e és 2006. január 15-e között a fõváros egyik legszebb helyszínén, a városligeti Vajdahunyadvárban, a Mezõgazdasági Múzeumban rendezik meg a XII. Betlehemi jászol kiállítást.

A kiállításon a Magyar Kézmûvességért Alapítvány, az IPOSZ, a MOMKE és a BKIK Kézmûipari Tagozata által kiírt nyílt pályázat válogatott anyaga lesz látható. Hazai hivatásos kézmûvesek, népmûvészek, képzõ- és iparmûvészek mellett mûkedvelõ alkotók: kézügyességgel és fantáziával megáldott gyerekek, fiatalok, pedagógusok, óvónõk, más civil foglalkozású felnõttek és nyugdíjasok, mûvészeti iskolák tanulói, látássérültekkel és értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények, valamint határon túli – erdélyi, vajdasági és szlovákiai – magyar alkotók összesen kétszáznál is több munkája szerepel a kiállításon.

A bemutatásra kerülõ alkotások Jézus születéséhez kapcsolódnak, a betlehemi jelenetet vagy annak résztvevõit ábrázolják. Természetes alapanyagok (többek között fa, agyag, csuhé, szalma, gyékény, vesszõ, termények, textil, bõr, papír, fémek, üveg, kõ, mézeskalács) felhasználásával, különbözõ technikák (például faragás, kerámia-formázás, csuhé-, szalma- és vesszõfonás, szövés, hímzés, foltvarrás, nemezelés, batikolás, fa- és levélintarzia-készítés, tûzzománcozás, ikon- és olajfestés, gravírozás, hajtogatás) alkalmazásával készültek.

A kiállítás anyagáról a Magyar Kézmûvességért Alapítvány háromnyelvû színes fotóalbumot jelentet meg.

A kiállításhoz kapcsolódva a Mezõgazdasági Múzeum december 18-án egész napos rendezvényt szervez „Lángos csillag állt felettünk…” címmel.


Módosítás dátuma: 2005. december 05. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 143 vendég böngészi