Főoldal Hírek Így láttam december 5-ikét

Így láttam december 5-ikét

E-mail Nyomtatás PDF
Hír: "Ünnepélyes esküt tett ma a Magyarok Világszövetsége tisztikarának húsz tagja a Szentkorona elõtt a kettõs állampolgárságról kezdeményezett december 5-iki népszavazás elsõ évfordulóján..
Hír: "Ünnepélyes esküt tett ma a Magyarok Világszövetsége tisztikarának húsz tagja a Szentkorona elõtt a kettõs állampolgárságról kezdeményezett december 5-iki népszavazás elsõ évfordulóján.........Az esküvel azt üzenik, hogy a világ magyarságának erõsödését és gyarapodását szolgálják."

Hír: "Demokráciaellenesnek gondoljuk, mert a hatalmat nem a magyar állampolgároktól, hanem egy t á r g y tól, ......eredezteti. Köztársaság ellenesnek pedig azért tartjuk, mert az esküt egy királyság szimbóluma elõtt tette le." - mondta Burány Sándor (MSZP).

A Kossuth téren összegyûlt mintegy 1500 fõs közönséget dr. D o b o s Attila üdvözölte, mint a másfélmillió igennel szavazó magyar itt megjelent hányadát.
A Himnusz eléneklése után megtudhattuk, hogy B ö j t e Csaba testvér le kellett, hogy mondja a fellépést. Pedig az MVSZ és a Lelkiismeret 88 csoport véglegesen és határozottan lekötötték az Atya fellépésének idõpontját.

Böjte Csaba atyát olyan nyomás alá helyezték, (hogy kik, azt mindenki gondolhatja!), hogy egyszerûen elnézést kérve kellett, hogy mentse magát, mert mint mondta, ......."nem tehetem, mert nekem sok száz árváról kell gondoskodnom, és egyszerûen megvonják tõlem a pénzt."........ (Közbekiáltások: hazaárulók!...Káinok!)
Engedjék meg - folytatta Dobos Attila - hogy Böjte Csaba kifejezett kérésére a 2004. december 12- én irt levelét most felolvassam.
(Ezt a levelet a legközelebbi Nemzetõr c. lap teljes terjedelemben közli, így ezt most nem írom ide.)

G y e t v a i György, az MVSZ Budapesti Szervezetének elnöke: "hallhatták azt a levelet, amelyet a tavalyi népszavazás után ...irt, milyen bátorsággal, magasztossággal írta, és a magyar politika következtében egy évvel rá már nem lehet itt, mert megfélemlítették (fütty...) azt az embert, és egészen biztos, hogy nem úgy félemlítették meg, hogy a lelkében ne lenne bátorság, hanem a felelõsségénél fogva! 700 gyermek életéért felelõs, .....és tudja, hogy azokat a támogatásokat nem fogja kapni, ha ide eljön."

R á c z Szabó László, a Délvidéki Magyar Polgári Szövetség vezetõje: "Vannak olyan emberek és politikusok, akik megengedik maguknak azt, hogy egy Böjte Csabát megakadályozzanak bármiben, amit szeretne megtenni, ez - vérlázító! (hazaárulás! - kiáltják többen is).

Mi a Délvidéken autonómiát követelünk, nem holmi multietnikus autonómiát! Nem olyat, amilyet a szerbek akarnak nekünk adni! Nem olyat, ahol ha 4-5 szerb félig agyonver egy magyar fiatalembert, akkor 5000 Ft-nak megfelelõ összegû büntetést rónak rájuk, és ha 3-4 magyar megver egy szerbet, akkor - 61 év (!) börtönnel sújtják! - hangoztatta a szónok.

B o g y a y Elemér, az MVSZ kanadai vezetõje, aki elmondta, a világon egyedülálló, hogy a mintegy 150 ezer kanadai magyar csak a követségen szavazhatott, míg más nemzeteknél ezt valamennyi templomban lehetõvé teszik.

Dr. H o r k o v i c s Kovács János, az MVSZ német tagozata vezetõjének beszéde után
P a t r u b á n y Miklós elnök számolt be többek közt arról, milyen szándékos nehezítéseknek volt kitéve a délelõtti fogadalom tételre összegyûlt csoport. Mintegy másfél órát váratták õket a szakadó esõben, míg bemehettek az esküt letenni. A Szövetség zászlóját nem engedték a terembe.

Az esti rendezvény társ - rendezõje, K o c s i s Imre:
Kedves, szeretett magyar testvéreim: A mai alkalom vége felé el kell, hogy mondjam, nem ér véget a Lelkiismeret 88 csoport rendezvénye, mert egy lendülettel felmegyünk a Gyurcsány házához.......aki egy 45 perces sétát vállal, .......akkor elindulunk a Margit hidra, annak a déli oldalán levõ járdán föl a Margit utcán, és a Szemlõhegyi úton még mintegy 500 méterre van Gyurcsány Ferenc háza.....kifejezzük azt a kívánalmunkat, hogy trianoni határokon túl maradt magyarjaink jogos jussát, az állampolgárságukat szolgáltassák vissza.....Amikor a Pesthidegkúti Polgári Körök Szövetségével gondolkoztunk, hogy ki az az ember, aki december 5-én itt szót kaphasson, egyértelmûen Böjte Csaba testvérre gondoltunk, sajnos hogy így alakult a dolog."

A mintegy 5-600 fõs demonstráló csapat a Margit-híd "alvízi" tehát a déli járdáján elindult, és szép, fegyelmezett menetben, gyertyákkal kb. egy óra alatt ért fel a Rózsadombra. A forgalomtól teljesen - szükségtelenül - elzárt területek miatt hatalmas káosz keletkezett, nem tudni pontosan, miért szervezte így a rendõrség. A kamerázó rendõrautó olykor még a szembejövõ forgalmat is leállította.
Kocsis Imre: "Hazánk fiai! Úgy terveztem, hogy méltóságteljes, néma mementóként fogunk felvonulni Gyurcsány Ferenc házához, ezt meg is tettük, de ha már itt vagyunk,.....egy kis megemlékezést is tartunk ennek a háznak a történetérõl, hogy mindenki tudja meg, milyen helyen lakik Magyarország miniszterelnöke.
Itt Czékus Jób röviden ismertette az olasz Odescalchi- Fiáth családnak az épülettel való kapcsolatát, eljutva a mai napig, amikor már Apró Antal leszármazottja, Apró-Dobrev Klára és a mai magyar miniszterelnök lakásául szolgál az egykori hercegi villa.

Sinkovits-Vitay András szavalata után ismét Kocsis Imre:
"Arra gondoltam, hogy Gyurcsány Ferenc ki fog jönni, köszönteni minket, ugyanis régi vágya, hogy paradicsommal megdobálják, de ebbõl most nem kap - van viszont egy ajándék, amit szeretnénk neki átadni - ez pedig egy tál lencse, egy tükör, amibe, ha belenéz, meglátja a lelkiismeretét, és a Magyar Hiszekegy szövege is olvasható még."

A rendõr "urak" nem tették lehetõvé a villába való bejutást, és nem viszik be a villába az ajándékot.
A demonstráció befejezéseképpen a csoport elmondta a Magyar Hiszekegyet.

Érdekes kontrasztként hatott, amint a vasráccsal sûrûn elzárt terület elõtt a nép a Székely Himnuszt énekelte, ahogy a sok rendõr sziluettjét megvilágította a Gyurcsány-villa kertjében felszerelt ezernyi Fenyõfa-égõ.
Este fél 10-kor fegyelmezett menetben vonult mindenki haza.

(Lejegyezte: Czékus Jób)
Módosítás dátuma: 2005. december 06. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 197 vendég böngészi