Főoldal Kárpát-medence Érsekújvári súrlódások a választások miatt?

Érsekújvári súrlódások a választások miatt?

E-mail Nyomtatás PDF
Berekesztett ülés – nem menesztették a Novocentrum igazgatótanácsi elnökét
A képviselõk azonban legutóbbi ülésükön ismételten visszahívták Plichtát a tisztségébõl.

 

 

 Berekesztett ülés – nem menesztették a Novocentrum igazgatótanácsi elnökét
A képviselõk azonban legutóbbi ülésükön ismételten visszahívták Plichtát a tisztségébõl. Gejza Pischinger polgármester a tegnapi ülésen elmondta, szeretné megvárni ez ügyben az ügyész véleményét, és csak ezt követõen kíván lépni. Richard Schwarz képviselõ és jogász szerint ez törvényellenes, mivel a legutóbbi, november 17-i rendkívüli testületi ülés után a határozat már életbe lépett, a polgármesternek pedig cselekedni kellett volna.
A tegnapi képviselõ-testületi ülésen a polgármester tétlenségét nem helyeslõ képviselõk eredetileg úgy döntöttek: a soron következõ ülést december 20-án tartanák meg. A városi hivatal dolgozóitól azonban megtudták, a jóváhagyásra váró általános érvényû rendeletek miatt ajánlatosabb lenne valamivel korábban ülésezni, mivel azokat tizenöt napos idõtartamra ki kell függeszteni, és csak azt követõen léphetnek hatályba. A polgármester ugyanakkor nehezményezte, hogy a város fenntartása alá tartozó oktatási intézményeket érintõ támogatásokat is ezen az ülésen kellett volna jóváhagyni az elkövetkezõ idõszakra, sürget tehát az idõ. Akadtak olyan javaslatok is, melyek szerint csak fél órára, jelképesen kellene megszakítani az ülést, majd folytatni a munkát.
A képviselõk közül azonban 14-en hajthatatlanok maradtak, öten ellenezték az ülés elhalasztását, négyen pedig tartózkodtak. A képviselõk végül úgy döntöttek, pénteken 13 órakor folytatják a munkát. Akkor a tervek szerint napirendre kerülnek a város jövõ évi gazdálkodását érintõ kérdések is. Egyes képviselõk szerint a megyei választásokat követõen tovább gyûrûznek az ellentétek 14 városi képviselõ és a polgármester között.
SZÁZ ILDIKÓ

Módosítás dátuma: 2005. december 15. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 77 vendég böngészi