Főoldal Média Újra indul a "Ki mit tud?"

Újra indul a "Ki mit tud?"

E-mail Nyomtatás PDF
Véget ért A Nagy Könyv, de nem értek véget a kulturális és szórakoztató mûsorok a Magyar Televízióban.
Véget ért A Nagy Könyv, de nem értek véget a kulturális és szórakoztató mûsorok a Magyar Televízióban. Az MTV 2006-ban újraindítja a Ki mit tud? címû nagysikerû vetélkedõjét. A versenyt tavasszal hirdetik meg és 2007 tavaszára készül el a tévémûsor, a pedig döntõt májusra tervezik.
A Magyar Televízió másik nagyszabású vállalkozása A Nagy Könyvhöz hasonlóan szintén egy jól bevált BBC-program mintájára készül és azt fogják keresni, melyik Magyarország azon épülete, amelynek a megmentésére összefog az egész ország. Az épített környezetet népszerûsítõ, a történelmi emlékeket megóvni hivatott programot szintén 2006 tavaszán hirdetik meg, a szeptembertõl látható mûsor döntõje 2006 karácsonyán lesz.
A Nagy Könyv játék alapgondolata az volt, hogy segítséget nyújtson a magyar irodalomnak, de az is fontos szempont volt, hogy népszerûsítse az olvasást, hiszen az utóbbi idõben az olvasási kedv és a szövegértés is egyre romló statisztikákat mutatott. A Nagy könyv játék hatására azonban megnõtt az olvasási kedv, az elõzõ évhez képest majdnem egyötödével nõtt a kölcsönzések, és hosszú évek óta elõször növekedett érzékelhetõen a beiratkozások száma a könyvtárakban.
Az összes adás nézettségét figyelembe véve márciustól decemberig az ország népességének több mint 90 százalékához jutott el A nagy könyv különbözõ mûsorokkal és ajánlókkal; a legnézettebb adások átlagosan fél-félmillió nézõt vonzottak a képernyõk elé. A játék teljes idõszaka alatt 1,7 millió szavazat érkezett szavazólapon, 600 ezer interneten, a telefonos és sms-es szavazatok száma meghaladta a 140 ezret - tartalmazza a kiosztott háttéranyag.
A Nagy Könyv internetes oldalát március óta csaknem egymillióan látogatták meg; a világhálón összesen 30 ország olvasói érdeklõdtek a program iránt; az oldalon 1.800 fórum él.
Módosítás dátuma: 2005. december 18. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 157 vendég böngészi