Főoldal Kárpát-medence Mégis lesz nappali képzés Helmecen

Mégis lesz nappali képzés Helmecen

E-mail Nyomtatás PDF
Fölülbírálta múlt heti döntését a Selye Egyetem vezetése

A bejelentést tapssal köszönték meg a jelenlévõ diákok, szülõk, önkormányzati képviselõk.

 Fölülbírálta múlt heti döntését a Selye Egyetem vezetése

A bejelentést tapssal köszönték meg a jelenlévõ diákok, szülõk, önkormányzati képviselõk. Albert Sándor többször is elnézést kért a királyhelmeciektõl és a régió lakosaitól, mint fogalmazott: „Meghajlunk a bodrogközi emberek akarata elõtt.” Azt is elmondta, hogy a kihelyezett képzés megtartása mindig a szívügye volt, és lehetõségei szerint mindent meg is tett a tagozat megmaradásáért. Azt azonban nem érti, miért próbálják egyesek a kihelyezett tagozat ellenségeként beállítani, hiszen a városban kialakult helyzetért nem õt terheli a felelõsség. A rektor szerint a legfõbb problémát a jelek szerint az egymással megegyezni képtelen, az oktatási célokra szánt helyi ingatlanok felett rendelkezõ Királyhelmeci Kereskedelmi Akadémia Kft. és az üzemeltetést vállaló Lorántffy Zsuzsanna Polgári Társulás tagjai közötti rendezetlen viszony jelenti. Azt is elmondta, hogy Királyhelmecen gondot okoz a hiányzó infrastruktúra, az alacsony diáklétszám, valamint a komáromi egyetem jelenlegi nehéz anyagi helyzete is.

Pásztor István, az MKP parlamenti képviselõje a társulást ért vádakat határozottan visszautasította, Gilányi István, a KKA Kft. ügyvezetõ igazgatója nem volt jelen. Meglepõ módon a tegnapi találkozóról az éhségsztrájkoló Paholics Gábor is hiányzott, a jelenlévõk azonban az õ helytállását is viharos tapssal díjazták. Nagy Dezsõ polgármester bejelentette, a város mindent megtesz azért, hogy biztosítsa az egyetem kihelyezett tagozatának mûködését, így a vitatott ingatlant valószínûleg 1,9 millió koronáért megvásárolják a kft.-tõl, és az egyetem rendelkezésére bocsátják.

Többen azt szerették volna hallani a rektortól, hogy garanciát vállal azért, hogy a nappali képzés hoszszú távon a városban marad, ám ezt a jelenlegi helyzetben az intézmény vezetõje nem tudta megígérni. Azt azonban hangsúlyozta, mindent megtesz ezért.

LECZO ZOLTÁN


Módosítás dátuma: 2005. december 21. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 160 vendég böngészi