Főoldal Egyházak A történelmi egyházak karácsonyi üzenete

A történelmi egyházak karácsonyi üzenete

E-mail Nyomtatás PDF
"Magára vette minden gyengeségünket, hogy megváltson minket, felragyogtassa Isten dicsõségét és meghozza az embereknek az igazi békét."

 "Magára vette minden gyengeségünket, hogy megváltson minket, felragyogtassa Isten dicsõségét és meghozza az embereknek az igazi békét."
Krisztus születésének ünnepén hálát adunk a Mindenható Istennek, mert a Megtestesülés titkában teljes szolidaritást vállalt az emberiséggel. Magára vette minden gyengeségünket, hogy megváltson minket, felragyogtassa Isten dicsõségét és meghozza az embereknek az igazi békét.
Krisztus legyen karácsonyi ünneplésünk középpontja. Reá gondoljunk, amikor megajándékozzuk egymást, amikor szeretettel vesszük körül családunkat, különösen a gyerekeket, az idõseket és a betegeket, amikor kiterjesztjük segítõ szeretetünket a legjobban rászorulók felé, vagy amikor van egy kedves szavunk azokhoz is, akikkel már régen nem beszéltünk.
Õrizzük meg a karácsony örömét és békéjét az ünnep elmúltával is. Így kérjük Isten áldását a karácsonyi ünnepekre és az új esztendõre minden keresztény testvérünk és egész népünk számára.
Budapest, 2005. december 22.

Dr. Erdõ Péter
bíboros, prímás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke
Dr. Bölcskei Gusztáv
püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
D. Szebik Imre
a Magyarországi Evangélikus Egyház püspök-elnöke
Módosítás dátuma: 2005. december 22. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 144 vendég böngészi