Főoldal Kárpát-medence Felavatta csíkszeredai kirendeltségét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány

Felavatta csíkszeredai kirendeltségét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány

E-mail Nyomtatás PDF
Ünnepélyes, családias hangulatban avatták fel tegnap a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszeredai kirendeltségét és információs irodáját.

 Ünnepélyes, családias hangulatban avatták fel tegnap a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszeredai kirendeltségét és információs irodáját. A Müller László utca 3. szám alatti irodát kettõs céllal nyitották meg: egyrészt találkozóhelyül szolgál majd a csíkszéki sokgyermekes családok számára, ugyanakkor segíteni is kíván a bajbajutottakon. "Figyelni kell egymásra, fontos a gyermekelhagyás megelõzése" - mondta a megnyitón Böjte Csaba dévai ferences szerzetes, az alapítvány vezetõje. Hargita megyében egyébként a Szent Ferenc-alapítvány különbözõ házaiban mintegy 25-30 gyermek gondját viselik. "Nem véletlen, hogy a központot a karácsonyi ünnepek elõtt nyitjuk meg. Számunkra, a nagycsaládosok számára ez igazi betlehemi otthont jelent" - mondta Dánél Sándor, a nagycsaládosok csíkszeredai egyesületének elnöke.
A Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért egyelõre tizenkét olyan családot tömörít, amelyben négynél több gyereket nevelnek. Dánél Sándor szerint - aki hétgyermekes családapa - a nagycsaládokat mostohagyerekként kezeli a kormány, szükség van tehát arra, hogy összefogjanak és egymáson segítsenek. A most megnyitott központ lehetõséget ad a találkozásra gyerekek és szülõk számára. Az egyesület egyik lényeges célkitûzése, hogy kiépítse és mûködõképessé tegye a kapcsolatokat a csíkszéki sokgyermekes családokkal. A most felavatott központban külön terem áll a szülõk rendelkezésére, ahol elõadásokat szerveznek majd számukra.
A Kárpát-medencében egyébként immár tíz éve tömörülnek egyesületbe a nagycsaládosok. A magyarországi Nagycsaládosok Szövetségének összesen huszonöt tagegyesülete van Erdélyben, a Vajdaságban, Magyarországon, valamint a Felvidéken.
D. Balázs Ildikó
Módosítás dátuma: 2005. december 23. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 119 vendég böngészi