Főoldal Ajánló Újabb neves elõadók

Újabb neves elõadók

E-mail Nyomtatás PDF
A Mûvészetek Palotája évi programjairól
A Mozart-év, a Bartók-emlékév, továbbá a Liszt-fesztivál és a Kurtág-fesztivál eseményeinek is helyet ad jövõre a Mûvészetek Palotája, amelynek sikeres idei programjaira már több mint félmillió jegyet adtak el.

 A Mûvészetek Palotája évi programjairól
A Mozart-év, a Bartók-emlékév, továbbá a Liszt-fesztivál és a Kurtág-fesztivál eseményeinek is helyet ad jövõre a Mûvészetek Palotája, amelynek sikeres idei programjaira már több mint félmillió jegyet adtak el.
Tizenegy hónappal az elsõ próbakoncert és kilenc hónappal a nyitás után a Mûvészetek Palotája vezetõsége elégedett és optimista: elmúltak a kezdeti nehézségek, õk pedig úgy igyekeznek megvalósítani a soron következõ produkciókat, hogy büszke lehessen az intézményre az egész ország.
A Lágymányosi híd lábánál, a Nemzeti Színház szomszédságában álló komplexum Közép-Európában páratlan intézmény, a kulturális központ egyszerre igyekszik hagyományõrzõ és kísérletezõ lenni – fennállása óta 471 nyilvános kulturális rendezvényt, közöttük 173 komolyzenei programot rendeztek.
A Nemzeti Hangversenyterem, a tömb legimpozánsabb terme olyan világnagyságokat látott vendégül, mint Joshua Bell és Pierre Boulez, Kobayashi Ken-Ichiro, Zubin Mehta és a King Singers – olvasható az intézmény sajtóközleményében.
A kulturális centrumban a legkülönfélébb produkciókat mutatták be a klasszikus zene, az opera, a tánc, a dzsessz, a világzene, valamint az igényes pop és a képzõmûvészet területén. A komolyzenei koncertek mellett 29 világzenei, 33 könnyûzenei és 20 dzsesszkoncertet rendeztek, az épület nyolc fesztiválnak adott otthont.
A Mûvészetek Palotájában 2006-ban 107 saját rendezésû komolyzenei hangversenyre lehet majd jegyet váltani, csaknem 40 gyermekprogram várja a családokat, és több mint 60 világzenei és dzsesszestet szerveznek. A táncmûvészet rajongói 150 programot látogathatnak.
A Symphonia Hungarorum – Magyar Szimfonikus Körkép 2006 címû hangversenysorozatban fellép a többi között a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara, hallani lehet majd a Nemzeti Filharmonikusokat és a pécsi Pannon Filharmonikusokat.
A Hétfõ esti jazz címû sorozatban legendás magyar muzsikusok, Pege Aladár, Borbély Mihály, Vukán György és Balázs Elemér lépnek fel.
A Mozart-jubileum alkalmából többször mûsorra tûzik a Don Giovanni címû operát, de hallható lesz a Figaro házassága és A varázsfuvola is.
Egyedülálló vállalkozást kezdenek a hagyományteremtõ nyári Wagner-fesztivállal: a tervek szerint minden évben, a Budapesti Wagner-napokon a névadó mûvei hangzanak fel a koncertteremben; 2006-ban a Parsifal lesz mûsoron.
A világzene köré szervezõdõ koncerteken, amelyek kezdettõl fogva a legsikeresebb rendezvények, a mûfaj magyar és külföldi sztárjai jövõre is megfordulnak az intézményben: fellép például a Balanescu Quartet, Lajkó Félix és zenekara, valamint a Palya Bea Quintet.

Módosítás dátuma: 2005. december 23. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 286 vendég böngészi