Főoldal film Három magyarországi filmest választott tagjává az Erdélyi Magyar Filmszövetség (MTI)

Három magyarországi filmest választott tagjává az Erdélyi Magyar Filmszövetség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2013. február 18. - Három magyarországi filmes szakembert, Muhi András producert, Buglya Sándor filmrendezőt, operatőrt, producert és Durst György producert választott tiszteletbeli tagjává az Erdélyi Magyar Filmszövetség (EMFSZ) a hét végén tartott közgyűlésén - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a szervezet.
A tiszteletbeli taggá avatott filmeseknek egy különleges díjjal, egy-egy filmezésre is alkalmas szemüveggel köszönte meg az új erdélyi magyar film születése körüli bábáskodást az EMFSZ - olvasható a közleményben.
"A legfontosabb cél a meglévő támogatási források megtartása és bővítése, illetve új finanszírozási lehetőségek keresése, hozzáférhetővé tétele" - olvasható szombati közgyűlésről szóló dokumentumban.
Ebben kitérnek arra is, hogy az EMFSZ a közeljövőben kezdeményezni fogja egy regionális filmalap létrehozását, amelynek előfeltétele az elnökség szerint a megyei filmalapok működése. A szervezet céljai között szerepel továbbá egy "szövetségi eszközpark és szolgáltatási adatbázis" létrehozása, valamint a filmkészítés minden területét lefedő szakosztály-rendszer megalapítása.
A közlemény emlékeztet, hogy a 2011-ben létrehozott EMFSZ elsősorban érdekképviseleti testület, amelynek alapvető funkciója az Erdélyben, Romániában élő magyar filmes alkotók érdekeinek képviselete, védelme a hazai, anyaországi és európai pénzosztó fórumokon. A két éve alapított szervezetnek jelenleg mintegy ötven tagja van.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 131 vendég böngészi