Főoldal Kárpát-medence Duray a legdemokratikusabb magyar

Duray a legdemokratikusabb magyar

E-mail Nyomtatás PDF
Újabb megtisztelõ díjat vehet át a felvidéki magyar politikus
Az Év Európai Demokratája kitüntetésben részesül Duray Miklós felvidéki magyar politikus.

 Újabb megtisztelõ díjat vehet át a felvidéki magyar politikus
Az Év Európai Demokratája kitüntetésben részesül Duray Miklós felvidéki magyar politikus. A Magyar Rádió Vasárnapi Újság címû mûsora által adományozott oklevelet elsõ ízben adják át a Magyar Koalíció Pártja tiszteletbeli elnökének - írja a Hídlap.
Idén adják át elõször az Év Európai Demokratája címet. A Magyar Rádió Vasárnapi Újság címû mûsora két hónappal ezelõtt kérte olvasóit, hogy tegyenek arra javaslatot, ki az a Kárpát-medencei magyar közéleti személy, aki méltó a demokrata címre. A beérkezett javaslatok alapján a mûsor munkatársai választották ki Duray Miklóst. A Vasárnapi Újság fõszerkesztõje, Molnár Pál a lapnak elmondta: hiánycikk a demokrata mai életünkben, hiszen egy európai embernek nemcsak jogai hanem kötelességei is vannak.
Fontosnak tartják, hogy valóban európai demokraták kerüljenek a társadalom érdeklõdésének középpontjába, és ilyen Duray Miklós, aki a rendszerváltás elõtt is bátran, kulturáltan tanúbizonyságát tette annak, hogy õ demokrata, csakúgy mint azt, hogy magyar és ezt vállalja akkor is, ha ez miatt börtönbe csukják. Személye tehát maximálisan megfelel a kritériumoknak és méltó arra, hogy elsõként átvegye ezt a kitüntetést.
Molnár Pál elmondta azt is, hogy az oklevelet Perjés Klára, a Kossuth adó fõszerkesztõje adja át Duray Miklósnak a rádió klubhelyiségében. A mûsor szerkesztõi szándéka szerint a jövõben is odaítélik az Év Európai Demokratája kitüntetést egy erre érdemes Kárpát-medencei magyar közéleti embernek. "Kettõs meglepetés volt számomra a kitüntetés, hiszen nem is tudtam ennek létezésérõl, és hogy én kaptam meg, az óriási megtiszteltetés" - mondta Duray Miklós, hozzátéve: az érzést fokozza, hogy a hallgatók tettek javaslatot személyére.
Módosítás dátuma: 2005. december 23. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 159 vendég böngészi