Főoldal Kárpát-medence DEMOKRÁCIAELLENES HATÁROZAT

DEMOKRÁCIAELLENES HATÁROZAT

E-mail Nyomtatás PDF
A délvidéki Magyar Polgári Szövetség megdöbbenéssel állapítja meg, hogy Szerbiában, és azon belül Vajdaságban a politikai csúcsvezetés mennyire nincsen tisztában a demokrácia alapelveivel.
A délvidéki Magyar Polgári Szövetség megdöbbenéssel állapítja meg, hogy Szerbiában, és azon belül Vajdaságban a politikai csúcsvezetés mennyire nincsen tisztában a demokrácia alapelveivel. Sajnálatos módon hatalmi erõbõl még ma is születhetnek olyan határozatok, amelyek a régi, oly sokat bírált rendszer módszereit idézik, kiskorúsítják a választópolgárokat, megkötik a politikusok kezét, ami minden bizonnyal sérti az emberi szabadságjogokat is. Ránk, magyarokra is rossz fényt vet, hogy az említett határozatot a VMSZ is támogatta.
Megértjük, hogy a szerb újfasiszták garázdasága különösen kellemetlen helyzetbe hozta Szerbiát, de úgy véljük, hogy egyik rosszat nem lehet, és nem is szabad (még megpróbálni sem) egy másikkal orvosolni. Így most két szerencsétlen ügyben kell magyarázatot adni a világ elõtt. Ugyanakkor dicséretesnek tartjuk az újvidéki szerb belügyi szervek gyors reagálását.
A Magyar Polgári Szövetség tiltakozik a Tartományi Képviselõház 2005. december 20-án elfogadott határozata ellen, amelyben igazságtalanul összemosva ítélkeznek a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az egykori honvédek - ma már idõs emberek - találkozója, és a szerb újfasiszták felett. A HVIM és a honvédek találkozója nem az erõszakról szól, szemben a fasisztákkal, akik rátörtek egy békés rendezvényre, randalíroztak, erõszakoskodtak azzal a céllal, hogy félelmet, rettegést okozzanak, amit határozottan el kell ítélni és törvényesen büntetni.
A HVIM nem bánt másokat, a honvédeket pedig halálbüntetés terhe mellett katonai parancsra vitték a hadseregbe. Közülük egy se követett el háborús bûnt. Tudomására kell hozni a szerb népnek, hogy akik 1942-ben elkövették az újvidéki cselekményeket, azok ellen még a háború alatt a magyar katonai törvényszék elindította az eljárást, majd a háború után Magyarországon halálra ítélték, utána kiadták õket Jugoszláviának, ahol ki is végezték a bûnösöket. Ezzel szemben, a magyarok elleni genocídiumban vétkes partizánokat sohasem vonták felelõsségre.
Tiltakozásunknak azért adunk hangot, hogy enyhítsük az okozott kárt, egyben felhívjuk a tisztelt ház figyelmét arra, hogy a lehetõ legsürgõsebben vonja vissza a határozatát, mert az igazságtalan és rossz fényt vet Vajdaságra.
Rácz Szabó László elnök
Magyar Polgári Szövetség
Módosítás dátuma: 2005. december 26. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 328 vendég böngészi