Főoldal Kárpát-medence Szerb randalírozás a délvidéki Tordán: „..ez itt Szerbia!

Szerb randalírozás a délvidéki Tordán: „..ez itt Szerbia!

E-mail Nyomtatás PDF
HUNSOR online

Egy újabb tordai magyarellenes "incidensrõl" számol be a délvidéki Magyar Szó.

 HUNSOR online

Egy újabb tordai magyarellenes "incidensrõl" számol be a délvidéki Magyar Szó. Egy héttagú, szerb fiatalokból álló csoport, Karácsony estéjén, sértegetni, provokálni, zaklatni és randalírozni jött egy magyarok által látogatott diszkóba.

Karácsony estéjén újabb incidens történt a Délvidéki Tordán. A randalírozók ezúttal csõszteleki szerb fiatalok voltak, akiket végül a rendõrség csitított le. Szerencsére tettlegességre nem került sor. Az esetrõl Szûcs Sándor, a helybeli Eagle diszkó tulajdonosa értesített bennünket.

A héttagú csõszteleki csoport elõször az angol és magyar zeneszámok helyett szerb nótákat követelt, majd összefogózva, (sáros cipõkkel) felálltak a székekre és azt skandálták, hogy ez itt Szerbia.

A jóhiszemû elõtt is egyértelmû volt, hogy provokálni jöttek, nem pedig békésen szórakozni. A magyar fiatalok félrehúzódva nézték õket. "A feleségem tartózkodott a diszkóban (én az éjféli szentmisére mentem), és mivel egyértelmûvé vált, hogy a duhajkodókat nem bírja lecsitítani, kihívták a rendõrséget. A rendõrök megmagyarázták a forrófejû fiataloknak, hogy mások karácsonyán nem illik így viselkedni. Õk viszont azzal magyarázkodtak, hogy nem tudták, hogy katolikus karácsony van. Miután kituszkolták õket a diszkóból, a templomunk elé mentek, s ott skandálták, hogy Szerbia, Szerbia - mondta Szûcs Sándor.

Ittasak voltak-e a randalírozók?

- Nem, és nálunk nem is fogyasztottak alkoholt. Egyébként havi rendszerességgel megjelennek Tordán, 18-25 év körüliek. Szinte név szerint ismerem õket.

Sajnos, nem ez volt az elsõ eset, hogy a szomszédos szerb falvak fiataljai szórakozás ürügyén randalíroztak Tordán. Kirívóbb esetekben újabban a rendõrség is közbelép, de nincs tudomásunk arról, hogy a randalírozókat megbüntették volna.

Sok helybéli szülõ a késõ esti órákban nem szívesen engedi gyerekét a faluba. Talán mondani sem kell, olyan példa még nem volt, hogy tordai fiatalok valamelyik szomszédos faluban duhajkodtak volna.
Módosítás dátuma: 2005. december 27. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 54 vendég böngészi