Főoldal Média Az ORTT alkalmatlanná vált szerepére

Az ORTT alkalmatlanná vált szerepére

E-mail Nyomtatás PDF
A Jobbik álláspontja szerint a Viva TV-n látható "Dopeman és a haverok" címû valóságshow, illetve a Cool Televízió által sugárzott Hungaricum címû rajzfilmsorozat kimeríti a közösség elleni izgatás bûncselekményének gyanúját.

 A Jobbik álláspontja szerint a Viva TV-n látható "Dopeman és a haverok" címû valóságshow, illetve a Cool Televízió által sugárzott Hungaricum címû rajzfilmsorozat kimeríti a közösség elleni izgatás bûncselekményének gyanúját. A mûsorok a pornográfiát, a trágárságot eszközként használják a magyar nemzet és a keresztény hívõkkel szemben, a kíváncsiságból eredõ nézettség növelése érdekében. Az ORTT-nek ezért kötelessége lett volna hivatalból vizsgálatot folytatni és véleményünk szerint az ott tapasztalható témák miatt szigorú pénzbüntetést és adásszünetet kiszabni.



Mivel az ORTT hetek óta nem lépett a fent említett ügyekben, így nem végezte el törvény szabta kötelességét. A Jobbik véleménye szerint az ORTT vezetõi és a Panaszbizottságba delegált tagok szakmailag és erkölcsileg alkalmatlanok a feladatuk ellátására, a kereskedelmi televíziókkal összejátszva az õket delegáló pártok politikai érdekeit képviselik csupán.



A Jobbik választási programja szerint a médiatörvény elektronikus sajtóra vonatkozó részét meg kell változtatni, azaz szigorítani kell a törvénytelenségek büntetését (a reklámidõ túllépése például sokszor megéri a büntetést a kereskedelmi televízióknak), illetve a törvény betartását és betartatását kell az ORTT-n szigorúbban számon kérni. Az utóbbi években elharapódzó médiabûnözést nemcsak a 2/3-os médiatörvényben kellene szabályozni, hanem a feles Büntetõ Törvénykönyvben is.



A "Dopeman és a haverok" címû tévémûsorban szereplõk bûncselekményt követhetnek el azzal, hogy gyalázzák a magyar nemzet közösségét, gúnyt ûznek az alkotmány által védett Szent Koronából és a címerbõl. Kimerítik a közösség elleni izgatás bûntettét, azzal hogy támadják a kereszténységet.



A Jobbik jogászai megvizsgálva a mûsor anyagait bejelentést tesznek az ORTT Panaszbizottságánál, és amennyiben megalapozott a közösség elleni izgatás, eljárást kezdeményeznek a rendõrségnél is.



Budapest, 2006. január 03.



Nagy Ervin,

a Jobbik Országos Választmányának elnöke
Módosítás dátuma: 2006. január 03. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 163 vendég böngészi