Főoldal Soproni Arcok Anno Sportolók, edzők Vécsei Vilmos (1911-1997)

Vécsei Vilmos (1911-1997)

E-mail Nyomtatás PDF


2013. július 4. - Vécsei Vilmos Sopron városának örökös műugró bajnoka. Műugróként 1925-ben Kaposváron, 1927-ben Budapesten nyert bajnokságot, az 1930-as években az ifjúsági műugró-válogatott tagjaként sok versenyen diadalmaskodott. Úszókat és vízipólósokat edzett, majd a Soproni Úszó Egyesületben is tevékenyen részt vett. Sopron város örökös műugró bajnoka.
Sopron örökös műugró bajnoka, a soproni születésű Vécsei Vilmos (1911–1997) halálának tizedik évfordulóján a Soproni Úszók Vécsei Köre megemlékezéseket tartott 2007. november 24-én.
A mintegy ötven tagot számláló Vécsei-kör szombaton 11-kor Vécsei Vilmos és az elhunyt úszótársak emlékére a katolikus temető nagy keresztjénél helyezi el a tisztelet virágait. Vasárnap 11-kor a Csík Ferenc Uszodában pedig emléktábla megkoszorúzásával adózik a nagy sportember érdemei előtt.
A Soproni Úszók Vécsei Köre – amely célul tűzte ki a fiatal úszók profi versenysportjának támogatását – Bérczes Zsolt kezdeményezésére alakult, a tíz éve elhunyt nagy sportember tiszteletére. Tagjai a valamikori soproni úszók, akiket Vili bácsi is edzett.
Kisalföld nyomán

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 130 vendég böngészi