Főoldal könyv Budapesti Könyvfesztivál

Budapesti Könyvfesztivál

E-mail Nyomtatás PDF
Spanyolország és a spanyol irodalom lesz a fõvendég
Budapest.
Spanyolország és a spanyol irodalom lesz a fõvendég
Budapest. Spanyolország és a spanyol irodalom lesz idén a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál fõvendége, amelyre január 16-ig várják a kiállítók jelentkezését.
Tizenharmadik alkalommal nyílik meg a fesztivál, amely évrõl évre a könyvbarátok tízezreit vonzza. A kínálat idén is pazar: közel 200 standon több mint 200 magyar és 25 országból 500 külföldi kiállító könyveit ismerhetik meg az érdeklõdõk. Olaszország, Franciaország, Németország, Oroszország díszvendégeskedése mellett idén Spanyolország lesz a fõvendég, de természetesen más országok neves íróival is találkozhat a közönség. A szervezõk még nem tudják, hogy kikkel találkozhatnak a magyar olvasók, mert a tárgyalások jelenleg is folynak.
A szakmai vásárt szokás mûvészeti rendezvénynek is nevezni, hiszen a nyitva tartás négy napján – április 20. és 23. között – nemcsak könyveket lehet vásárolni, hanem számtalan irodalmi rendezvény, könyvbemutató, pódiumbeszélgetés, film- és színházbemutató, tárlat színesíti a kínálatot.
Hatodik alkalommal ad otthont a fesztivál 18 európai uniós ország elsõkötetes fiatal prózaírói találkozásának, az Európai Elsõkötetesek Fesztiváljának

Módosítás dátuma: 2006. január 05. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 104 vendég böngészi