Főoldal tánc Fiatal táncosok, koreográfusok kapnak Fülöp Viktor-ösztöndíjat (MTI)

Fiatal táncosok, koreográfusok kapnak Fülöp Viktor-ösztöndíjat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. július 31. - Tizenkét fiatal táncos, koreográfus részesülhet egy éven át a Fülöp Viktor-ösztöndíjban.
Mozgásszínházi kategóriában megosztott ösztöndíjat nyert Szekrényes László és Veres Nagy Attila, Sánta Gergő néptáncos és Komjáthy Zsuzsanna szakíró is megosztva nyerte el a támogatást - közölte az MTI-vel György Renáta, a Nemzeti Táncszínház PR-menedzsere.
Balett kategóriában Szabó Márton, a kortárs táncosok közül pedig Egyed Beáta, Petrovics Sándor, Hajszán Kitti, Szarvas Krisztina és Horváth Adrienn élvezheti egy évig a Fülöp Viktor-ösztöndíjat. Emellett két koreográfus, Katonka Zoltán és Kulcsár Noémi alkotómunkáját is segíti a támogatás.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdetett pályázatot fiatal előadó- és alkotóművészek, valamint tánctudományokkal - elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel - foglalkozók részére. A Nemzeti Táncszínház szakmai lebonyolítóként működött közre. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez.
Az ösztöndíjra egyéves programmal lehetett pályázni. Az idei Fülöp Viktor-ösztöndíjakról öttagú kuratórium döntött, amelynek tagja volt Barta Dóra, a Badora Társulat vezetője; Duda Éva, a Duda Éva Társulat vezetője; Juhász Zsolt, a Duna Művészegyüttes művészeti vezetője; Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója és Szakály György, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 94 vendég böngészi