Főoldal pop-rock A bátaszéki Nagyboldogasszony-templomban bemutatják az Omega együttes rockoratóriumát (MTI)

A bátaszéki Nagyboldogasszony-templomban bemutatják az Omega együttes rockoratóriumát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

2013. augusztus 8. - A bátaszéki származású Kóbor János és az Omega együttes többi tagja 2013. augusztus 17-én jótékonysági koncerttel segíti a helyi templom helyreállítását.

A római katolikus templom életveszélyessé vált tornyának sisakját április elején bontották le. A tornyot ideiglenesen lefedték, jelenleg sisak nélkül áll. A bontási munkálatok során több olyan építőelemet találtak, amelyeken az egykori építtetők neve olvasható, köztük Kóbor János egyik felmenőjének neve.
A zenekarvezető, aki májusban magas orosz ortodox egyházi elismerésben részesült, munkatársunknak elmondta: "Az Omega Oratórium zeneileg a barokk egyházi stílus felé nyit, és a kemény rock helyett a meditatív, Pink Floyd-os vonal érvényesül benne. Templomhoz méltó kompozíció készül, de közben rockzene marad."
A produkció iránt külföldről is komoly érdeklődés mutatkozik, Oroszországból, Németországból és a környező országokból is érkeznek látogatók. A templomban nyilvános lemezfelvétel készül, és a közönség tagjai a zenei élmény, illetve az Omega-koncertekre olyannyira jellemző lézeres látványelemek mellett a régi torony egy-egy zsindelydarabját kapják emlékül.

 

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 08. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 270 vendég böngészi