Főoldal tánc A Rómeó és Júlia a Miskolci Balett első bemutatója (MTI)

A Rómeó és Júlia a Miskolci Balett első bemutatója (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Miskolc, 2013. szeptember 20. - A Rómeó és Júliával mutatkozik be a Miskolci Balett a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában, a premiert szeptember 28-án, szombaton láthatja a közönség.
Az önálló miskolci táncművészet története a Miskolci Nemzeti Színházban több mint ötven évvel ezelőtt kezdődött, és számos fontos állomás, illetve művész meghatározó szerepet töltött be a teátrum életében. Idén megalakult az önálló Miskolci Balett, ezzel új korszak kezdődött a társulat életében: a győri, a pécsi és a szegedi után a miskolci intézmény is megjelent a magyarországi táncművészet térképén - mondta Kiss Csaba, a teátrum igazgatója pénteken.
Kozma Attila művészeti vezető a sajtótájékoztatón kifejtette: külön öröm, hogy a balett megalakulása egybeesik a Miskolci Nemzeti Színház fennállásának 190. évfordulójával.
Kulcsár Noémi rendező-koreográfus arról számolt be, hogy nem véletlen a darab választása. Elsősorban a fiatalokat szerették volna megcélozni a Rómeó és Júliával, amely Shakespeare örökbecsű remeke, és megszámlálhatatlanul sok alkotót ihletett már meg. Alaptétele a szerelem, amely szükségképpen tragikus, a halálba visz, és csak a másvilágon lehet otthona.
"Szeretet és barátság kizárólag emberek között lehetséges, hiszen független a nemi identitás sajátosságaitól, testünk milyenségétől. A szerelemben meg éppen fordítva működik, a test kap főszerepet, férfi vagy női mivoltunk válik meghatározóvá, uralkodni fog lelki, szellemi tartalmainkon egyaránt" - fogalmazott a darab kapcsán a szakember.
Az előadásban Papp Bálint alakítja Rómeót, és egy fiatal táncos, Tokai Rita Júlia karakterét.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 229 vendég böngészi