Főoldal tánc Gödöllőn rendezik meg a hétvégén az Országos Táncjáték Fesztivált (MTI)

Gödöllőn rendezik meg a hétvégén az Országos Táncjáték Fesztivált (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest, 2013. november 13. - Gödöllő lesz a házigazdája az Országos Táncjáték Fesztiválnak szombaton és vasárnap, a rendezvényen profi és amatőr csoportok lépnek fel - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A fesztivál az alapfokú művészeti iskolák és az iskolarendszeren kívüli táncművészeti nevelés legjelentősebb szakmai seregszemléje. Műfaji és korosztályi megkötés nélkül színvonalas bemutatkozási lehetőséget kínál a profi és amatőr tánccsoportoknak egyaránt - olvasható az összegzésben.
A szombaton kezdődő fesztiválra eddig több tucat társulat, kisebb csoport jelentkezett rövid programokkal és egybefüggő dramaturgiai egységet alkotó egyfelvonásosokkal. A produkciókat öttagú szakmai zsűri értékeli és kategóriánként díjazza.
A Táncpedagógusok Országos Szövetségének közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy a szabadidős táncoktatásnak nemcsak a művészeti nevelésben van kiemelkedő szerepe, hanem a mozgáskoordináció és a test erősítésében, fejlesztésében is.
Mint írták, különösen megnövekedett a figyelem a táncoktatás iránt azt követően, hogy a közoktatásban a mindennapos testnevelés egyik alternatívája lehet.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 198 vendég böngészi