Főoldal Kárpát-medence Nastaséékat sérti a csíki konzulátus

Nastaséékat sérti a csíki konzulátus

E-mail Nyomtatás PDF
A csíkszeredai magyar fõkonzulátus megnyitásával vigaszdíjat kívánt nyújtani a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) számára a kisebbségi törvénytervezet képviselõházi kudarcáért a Tariceanu-kormány - állítják a román szociáldemokraták.
A csíkszeredai magyar fõkonzulátus megnyitásával vigaszdíjat kívánt nyújtani a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) számára a kisebbségi törvénytervezet képviselõházi kudarcáért a Tariceanu-kormány - állítják a román szociáldemokraták. A PSD nevében Florin Iordache parlamenti képviselõ közleményében aggodalmának ad hangot az általa politikainak minõsített lépés lehetséges következményei miatt - írja a Magyar Nemzet.
Az alakulat ugyanis úgy véli: a január 3-án megnyitott fõkonzulátus valójában Magyarország székelyföldi képviselete, politikai jellegû szimbólum. Iordache szerint az RMDSZ-nek azért van szüksége a diplomáciai képviseletre, hogy legitimálja önmagát saját választói elõtt. Emellett precedens nélküli, nemkívánatos jelenségként könyveli el, hogy Szabó Béla fõkonzul a HTMH vezetõségébõl származik. "Márpedig a magyarországi választási kampányok vezértémája éppen a határon túli magyarokért viselt nemzeti felelõsség" - állapítja meg a PSD-közlemény.
Módosítás dátuma: 2006. január 16. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 359 vendég böngészi