Főoldal Kárpát-medence Hat autó égett ki Érsekújvárott

Hat autó égett ki Érsekújvárott

E-mail Nyomtatás PDF
Idén a városban már kilenc személygépkocsi és az egyik diszkóklub egy része vált a lángok martalékává

Sistergéshez hasonló hangra ébredtek hajnali három óra tájban a Nyitra-parti lakótelepen élõk; a gyanús zaj késõbb tûzijáték hangjához hasonlatos ropogássá erõsödött.

 Idén a városban már kilenc személygépkocsi és az egyik diszkóklub egy része vált a lángok martalékává

Sistergéshez hasonló hangra ébredtek hajnali három óra tájban a Nyitra-parti lakótelepen élõk; a gyanús zaj késõbb tûzijáték hangjához hasonlatos ropogássá erõsödött. Hamar kiderült számukra: kocsik kaptak lángra.
A tulajdonosok közül egyesek – akik ráláttak autóikra lakásuk ablakából – hanyatt-homlok rohantak a ház elé. A tizenegy emeletes lakótömb elõtt parkoló Wolkswagen Passat ablaküvege mögé ismeretlen tettesek gyúlékony anyagot hajítottak. A felismerhetetlenségig összeégett kocsi melletti két autó is a lángok martalékává lett.
A helyszínre érkezõ rendõrök a kocsik körüli területet lezárták. Milo1 Fábry, a Nyitrai Kerületi Rendõr-fõkapitányság szóvivõje lapunkkal közölte: a tûz az elsõ sorban álló autók mögötti, további három gépkocsira is kiterjedt, és hetven százalékban azokat is károsította. A hajnali negyed négykor a helyszínre érkezõ tûzoltók munkáját az erõs szél nehezítette. Annak ellenére, hogy öt tûzoltó kelt birokra a lángokkal, a további autókra is átterjedõ tûz miatt a vasúti tûzoltókat is segítségül kellett hívniuk. Egy órán belül eloltották a tüzet, amihez hétezer liter vizet használtak fel.
„Az egész kocsi odalett, a kötelezõ biztosításon kívül egyebet nem kötöttem, így hát reményem sincs arra, hogy valamiféle kártérítést kapjak. Teljesen összeroppantam, amikor megláttam az autót, azt sem tudom, hová menjek, mit tegyek!” – panaszolta sírva egy fiatalasszony, aki az egyik jármû, egy üszkösre égett Daewoo tulajdonosa. A háztömb lakója neve elhallgatását kérte, mondván, veszélyes város lett az utóbbi hetekben Érsekújvár.
Major Róbert, a városi rendõrség parancsnoka az Új Szónak a történtekkel kapcsolatban elmondta: alig három hét leforgása alatt ez már a harmadik eset, amikor ismeretlen tettesek gyújtogatással károsítják meg mások tulajdonát. „Sajnos, egy-egy mûszak idején két városi rendõr autóval, kettõ pedig gyalogosan járja a lakótelepeket, ennél több munkaerõre nem kaptunk támogatást. Érsekújvár biztonságosabbá tétele érdekében meg kellene erõsíteni a városi rendõrség állományát” – tette hozzá Major Róbert.
Az érintett lakótömbben élõktõl tegnap megtudtuk, a Volkswagen Passat tulajdonosa egy bizonyos D. úr, aki autókkal kereskedik. Teljes vezetékneve több érsekújvári illetõségû személy családnevével azonos, köztük egy helyi diszkóklub tulajdonosáéval és egy másik vállalkozóéval is. Nem véletlen tehát, hogy sokan összefüggésbe hozták a történteket a néhány nappal ezelõtti diszkótûzzel is, amikor a Clubbing Complex épületébe valaki Molotov-koktélt dobott be, tüzet és kétmillió korona kárt okozva a tulajdonosoknak.
Megtudtuk, a tegnapi autótûz helyszínéhez közel parkolt D. úr egy másik személygépkocsija is, az azonban nem rongálódott meg. Egy héttel ezelõtt néhány háztömbbel távolabb ugyancsak egy Passatot gyújtottak fel ismeretlen tettesek. A már említett diszkóklub másik társtulajdonosának is ilyen autója van, de a múlt héten tönkretett jármû nem az õ kocsija volt. Az akkor felgyújttott autót egy férfi lízingelte, aki akkor úgy nyilatkozott: nincsenek ellenségei, nem tudja, kinek árthatott. Kára meghaladta a kétszázezer koronát, a szomszédos autókban 120 ezer korona kár keletkezett.
SZÁZ ILDIKÓ

Módosítás dátuma: 2006. január 19. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 190 vendég böngészi