Főoldal tánc Japánban felvételiztet a Táncművészeti Főiskola (MTI)

Japánban felvételiztet a Táncművészeti Főiskola (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2014. augusztus 27. - A nagy érdeklődésre való tekintettel kihelyezett felvételit tart Japánban a Táncművészeti Főiskola (MTF) - tudatta az intézmény szerdán az MTI-vel.
Szakály György rektor október végén, egy többnapos kurzust követően több száz japán jelentkező közül választja ki a legtehetségesebbeket, akik Budapesten folytathatják klasszikusbalett-tanulmányaikat. A felvételit az egyik neves tokiói művészközvetítő ügynökség szervezi.
Az MTF-en jelenleg több mint harminc külföldi hallgató tanul költségtérítéses képzésen, közülük tíz japán. A külföldi hallgatók szinte kizárólag a klasszikus balett képzésre jelentkeznek. Japán mellett Ausztráliából is többen érkeztek az elmúlt időszakban, de a környező és távolabbi európai országokból kerül ki a legtöbb külföldi hallgató - mondta el Péli Nagy Kata, a főiskola sajtófőnöke.
A főiskola elvégzése után a külföldi diákok egy része Magyarországon helyezkedik el - például a Nemzeti Balettnél, de volt olyan is, aki a Miskolci Baletthez került -, mások Lengyelországban, Oroszországban vagy Lettországban kezdték meg pályájukat, megint mások hazatértek a diploma megszerzése után - fűzte hozzá a sajtófőnök.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 27. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 348 vendég böngészi