Főoldal tánc Táncház és tánctörténeti prezentáció a XII. Keszthelyi Táncpanorámán (MTI)

Táncház és tánctörténeti prezentáció a XII. Keszthelyi Táncpanorámán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2014. szeptember 11. - Három nagy együttes produkcióival, nagyszabású táncházzal és szórakoztatató tánctörténeti prezentációval várja szeptember 18. és 20. között az érdeklődőket az idén 12. születésnapját ünneplő Keszthelyi Táncpanoráma.
A Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös rendezvényén három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (korábban Honvéd Táncszínház) produkcióit láthatja a közönség - olvasható a Nemzeti Táncszínház által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A háromnapos fesztivált Dusa Gábor fotóriporter 24 című fotókiállítása és Lakatos János koreográfus, táncpedagógus Táncoló filmkockák című szórakoztató tánctörténeti prezentációja gazdagítja. A rendezvényen táncház is várja az érdeklődőket, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas művész vezényletével.
A Keszthelyi Táncpanoráma, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel a néptánc, a táncszínház és a modern balett műfajában, a Balaton parti város egyik fontos kulturális eseményévé nőtt ki magát.
Idén a Bozsik Yvette Társulat Csillagokkal táncoló Kojot című táncos mesedarabjával kedveskednek a szervezők a gyerekeknek, míg a felnőtt közönséget a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncoló Tavasz, valamint a Szegedi Kortárs Balett Rítus című produkciója várja.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 259 vendég böngészi